Ühel kuumal suvepäeval jalutasid inimesed Valgamaa veekogu ääres oma koeraga, kui järsku ilmus lemmikloom omanike ette, pisike kõvasti kisav must elukas hammaste vahel. See hädakisa tegev tegelane oli mink - vaid 200 grammi kaaluv pisike, üleni ära nätserdatud titt.

Päästetud mingikutsikas

Inimesed teavitasid koheselt Metsloomaühingu infotelefoni loiust loomalapsest, kelle kõhu all olev haav veritses üsna tugevalt. Paari tunni pärast oli ameerika naaritsa kutsikas hoiukodus ja tee tervenemise poole sai alata.

Kuna kutsikas oli juba piisavalt suur, siis sai ta kohe tutvust teha lisaks spetsiaalsele asenduspiimale ka liigiomase toiduga. Palavatel päevadel nautis ta täiel rinnal veemõnusid ja vedeles selili päikese käes.

Leebest mingikutsikast sai iga päevaga järjest kurjem kiskjalaps ning kuu möödudes ootas teda ees eluspüügi test. Kui veel nädal enne vabastamist ajas talle pardikoib hirmu nahka ja pani pooleks tunniks pessa peituma, siis liikuvat vutikukke nähes hakkasid looma instinktid koheselt tööle ja jahi sai õnnestunuks lugeda paari minutiga.

Päästetud mingikutsikas

Nii saigi see imeline loom taas oma loomulikku keskkonda tagasi pöörduda ja iseseisvat elu alustada! Head elu Sulle, vapper mingipreili

Ka Sina saad anda oma abikäe ja toetada Eesti Metsloomaühingu tegevust, aidates meil aidata metsloomi ja -linde olenemata nende liigist, helistades:
Nr 9009933 - annetad 5€
Nr 9009955 - annetad 25€
Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:
EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100SWIFT/BIC kood: HABAEE2XSelgituseks: "Metsloomade abistamiseks!"
PayPal konto link:https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick...