USA dokumentalisti Elizabeth Lo film „Hulkurid" (Stray) jälgib kolme kodutu koera argipäeva 15-miljoni elanikuga megalinnas Istanbulis. Nende sümpaatsete autsaiderite silmade ja kõrvade kaudu avaneb mõtlemapanev pilt Türgi ühiskonnast, nii selle nähtavast kui ka varjatumast poolest.

Istanbulis arvatakse elavat umbes 130 000 hulkuvat koera, keda on keelatud hukata või vangistuses pidada: selle asemel neid steriliseeritakse/kastreeritakse, vaktsineeritakse ja... lastakse uuesti lahti!

„Iga vabalt ringi liikuv koer on nagu vastupanu sümbol - kaastunde elav manifestatsioon kasvava sallimatuse vastu," ütleb filmi režissöör ise.

Film, mille linastus jäi aasta alguses Kumu sarjas koroonaviiruse tõttu ära, on võitnud vaatajate südameid juba paljudel festivalidel. Mullusel Põhja-Ameerika suurimal dokumentaalfilmide festivalil Hot Docs pälvis see ka parima välisfilmi auhinna.

Kolmapäeval, 15. septembril kell 18 Kumu auditooriumis linastuva filmi juhatab sisse loomaarst Tiina Toomet.

Koroonapiirangute tõttu pääsevad seansile ainult need, kes esitavad tõendi COVID-19 vastu vaktsineerimise, selle läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta. Kiirtesti pole võimalik kohapeal teha.

Kultuuriteemaliste filmide sarja „Kumu dokumentaal" korraldavad Kumu ja PÖFF. Sissepääs kõigile selle sarja seanssidele on prii.

„Hulkurite" treiler: