Eile kella kahe paiku täitus Tallinnas Mustamäel asuva Sõpruse puistee 169 maja hoov haleda koerakisaga. Tundus, et loom röögib elu eest ja seda ta tõesti tegi.

"Üks paar või vähemalt tol hetkel koos olnud mees ja naine peksid vanemat, alandlikult maas lamavat koerakest peamiselt jalgadega. Siis tõsteti üles ja virutati teda aga korduvalt täie jõuga vastu maad. Seejärel peks jätkus. Koer oli juba vaikne ja värises hirmust nagu haavaleht. See 3540 aasta vanuseid asotsiaalse välimusega purjus julmureid ei peatanud," kirjeldas Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner. Kuigi koera kiipi registrisse kantud ei ole, on teada, et ta kuulus nendele samadele peksjatele.

Õnneks saabus kiiresti kohale politseipatrull tõenäoliselt see looma elu päästiski. Patrull toimetas koera ka kliinikusse, kui oli saanud kinnituse, et raviarved tasub Loomapäästegrupp. "Luud katki polnud, aga pihta koerake sai. Aneemia ja ühest silmast pime ka, aga pole teada, kas põhjuseks peks või vanus, vajab veel uurimist. Püsti ei taha hästi seista nagu kannaks mingi aeg, aga siis vajub ära. Jalutamisest on veel vara rääkida," ütles Valner, kes on südamest tänulik abivalmis politseinikele: "Politseiga on meil juba aastaid hea koostöö ja kõik loomad oleme vastu võtnud, keda nad pakuvad. Eks see jätkub ka tulevikus nii. Kõik patrullid on ka väga mõistvad, professionaalsed ja loomasõbralikud olnud. See teeb head meelt, et suhtumine on muutunud ja kohe kõvasti."

Asotsiaalide käest päästetud koer

Küll aga tuli vaielda põllumajandus- ja toiduametiga, kel oli plaan vigastatud koer otsemaid varjupaika saata. Vaidluse tulemusena jääb koer siiski Loomapäästegrupi hoole alla. "Antud juhtum on raudselt politsei, mitte PTA pädevuses ning kui kunagi satute taas nägema taolist situatsiooni, siis helistage politseisse ja ainult sinna," pani Valner inimestele südamele. Loomapäästegrupp on tema sõnul teinud avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks.