"Eks ta nutab. Otsib ja nutab. Käib ja vaatab. Ega tal päris head söögiisu veel ei ole. Midagi näksib küll, aga eks tal on kurb," kirjeldas Tallinna loomaaia loomakasvatusnõunik Anne Saluneem.

Täpselt ei ole teada, mis pojaga sel korral valesti läks. "Ei tea, kas juhtus midagi sünnitamisel, aga tal oli kõhuõõs verd täis. Tal oli ka väike maksarebend ja nabaväät oli täitsa ära, nii et selle koha peal oli auk."

Pikisilmi igatsetud jääkaru Friida ja Rasputini esimene poeg – jääkarutüdruk – suri mõned päevad pärast sündimist.

Kuigi vastsündinu üritas ema nisa leida ja Friida korduvalt imetada, ei olnud tema söömist ema kaisus näha ega kuulda, mida kinnitas lahangul ka poja tühjaks jäänud magu. Lahangul tuvastati poja surma põhjuseks sünnitrauma, mis oli tingitud tema nabaväädi või maksa rebenemisest tekkinud verejooksust kõhukoopasse.

Loomaaed avaldab kaastunnet talitajatele, kes on Friidale tema tiinuse ajal kaasa elanud ja ette valmistanud ning tunnevad kaotusest tohutut kurbust. Nende tähelepanu on praegu Friida tervisel ja heaolul, kes viibib lumises väliaedikus, et tal oleks tegevust kurbade mõtete hajutamisel. Loodame, et Friida taastub poegimisjärgsest stressist ning järgmisel kevadel tekib innaaeg, mil saab ta Rasputiniga taas kokku lasta.