Lemmikloomapoe KIKA jaekaubanduse juhi Ksenia Germani sõnul pole koertele mõeldud vihmamantlid ja talvejoped pelgalt edev mood vaid praktiline ja mugav lahendus talveperioodil nii koerale kui ka koeraomanikule. „Laias laastus jagunevadki koerterõivad kaheks - niinimetatud vihmamantlid, mis kaitsevad koera kasukat pori eest ning soojemad, vooderdatud talvejoped, mis hoiavad sooja," selgitab Ksenia German.

Koerte vihmamantlid on kõige praktilisemad niiskel ja porisel kevad- ja sügisperioodil. Nii ei saa koera keha jalutuskäigul liiga märjaks ja külmetada ning ka karv püsib kauem puhas. Eriti mugav on see lahendusi väiksemate koerte puhul, kellel jalutades kõhualune alatihti poriseks saab.

Talvejope peaks valima lähtuvalt koera karvkattest

Viimasel ajal on Ksenia Germani sõnul eriti populaarseks osutunud koerte talvejoped. „Üksikute kargemate päevade puhul vast polekski jope nii kriitilise tähtsusega, aga pikemal perioodil on siiski sooja jopet tarvis, et loomake jalutuskäikudel ei külmetaks," ütles Ksenia German.

Sooja talvejopet on kindlasti vaja väiksematel, õhukese ühekordse karvkattega ning saledatel koertel, sest nendel hakkab praeguste ilmadega õues kiiresti külm. „Kui koeral on korralik karvkate ning soe aluskarv, siis võib ka õhukesem vihmamantel olla piisav, sest see kaitseb tuule ja niiskuse eest. Samuti ka koertega, kes on pisut rasvunud - nimelt võib rasvunud ja/või paksema karvkattega koerte puhul liiga soe jope põhjustada hoopis ülekuumenemist," selgitab Ksenia German.

Lemmikloomariiete mood on järjest mitmekesisem ning loomaomanikud saavad valida arvukate stiilide ja aksessuaaride seast - lisaks ülerõivastele tehakse loomadele kleite, kraesid, salle kui ja kostüüme, kuid need on oma funktsionaalsuselt eeskätt trendirõivad.

„Eriti praeguste ilmadega peaks eeskätt mõtlema funktsionaalsusele - et loomal oleks õues hea ja soe olla. Samamoodi, nagu ei peaks suvel trendijärgimise nimel looma liigselt riietama," rõhutab Ksenia German. Samas on erinevatel aastaaegadel ja tähtpäevadel lemmikute rõivastamine aksessuaaridega vahva komme, mis ei too rõõmu ainult loomaomanikele, aga ka lemmikule endale, sest see tõmbab talle inimeste tähelepanu, mida paljud loomad väga naudivad!

Ka käppasid tuleb kaitsta

Lisaks jopele soovitab Ksenia German otsida poest ka spetsiaalset koerte käppadele mõeldud külmavaha, mida enne jalutuskäiku koera käppadele määrida, et neid külma eest kaitsta. „Külm, sool ja killustik võivad tekitada koera käppadele väikseid haavandeid ning kui sinna haavadesse satub näiteks tänavasool, siis võib see loomakesele olla erakordselt valus!" hoiatab Ksenia German. Vaha niisutab käppasid ning teeb need külmale vastupidavamaks.

Mõningatel juhtudel tasub trimmida koera varbavahesid liigsetest karvadest, sest ka sinna koguneb mustus ja tänavasool, mis kipitama võib hakata. Lisaks soovitab Ksenia German pärast iga jalutuskäiku koera käppasid hellalt leige veega pesta, et mustus ja sool sealt välja saada.