Möödunud aastast on kogu Eesti elurikkust kajastav teave koondunud portaali loodusveeb.ee, mida haldab Keskkonnaagentuur koos Keskkonnaministeeriumi haldusala teiste asutustega. Loodusveebi kutsuvad külastama samuti "Vanamehe multika" kangelased, kes proovivad õpetlikus videoloos õppida tundma looduse rikkust ja sealseid liike. Nagu peategelasele kombeks, kisub kõik ka looduses liikudes kiiva.

Loodusveebi teemade ring on muidugi palju laiem kui reklaamklipis näidatu. Vajalikku teavet leiab muu hulgas näiteks looduskaitse, erinevate elupaikade, liigilise ja geneetilise mitmekesisuse, looduskasutuse, keskkonnahariduse ja erinevate nõuannete kohta.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhataja Timo Kark kinnitab, et Loodusveebil läheb hästi, portaalis leiduv informatsioon uueneb pidevalt ja veeb on väga palju kiidusõnu saanud. "See näitab, et oleme saanud valmis hea keskkonna, mis on inimestele jaoks vajalik ning kust leiab mitmekesise informatsiooni ja suuremad loodusega seotud sündmused kiiresti üles," rõõmustab ta.

Timo Kark leiab, et värske "Vanamehe multikas" on humoorikas, kuid samas väga õpetlik, "Meid ümbritsevas looduses on väga palju sellist, mille kohta me kõike ei tea. Loodusveebi eesmärgiks ongi pakkuda vastuseid erinevatele küsimustele, mis inimestel loodusega seoses tekkida võivad. Näiteks Vanameeski oleks võinud enne metsa minekut uurida, mida tasub erinevaid loodusande korjates meeles pidada," rääkis Kark. Ta rõhutab, et klipis nähtu on vaid üks väga väike osa, mida Loodusveebist Eesti elurikkuse kohta teada saab.