Paar nädalat tagasi potsatas MTÜ postkasti abipalve ühe korteriomaniku poolt. Lugu oli üsna kurb ja tõsine: korteri üürnik oli sattunud haiglasse ja kui korteri omanik läks korterit üle vaatama, oli tema suureks üllatuseks üürnik pidanud seal erinevaid koduloomi – kasse ja koeri.

Omanik otsis loomadele uued elukohad ja käis neid ka korteris toitmas. Kahjuks aga ühele kiisule sellest seltskonnast lahendust ei leidunud. Lisaks kõigele oli üürnik ka pidanud neid väga ebasobivates tingimustes. Kõnealune kass elas räpases metallpuuris, olukord oli pehmelt öeldes trööstitu.

Järgmisel päeval sai MTÜ Cats Help kiisu oma hoiukodus vastu võtta ja plaanis oli ka teha kliinikuvisiit, et teha vajalikud protseduurid.
"Üllatus oli muidugi eriti suur, kui kliinikus selgus, et kiisu on juba on kastreeritud ja kiibitud. Eeldasime, et ehk siis see eelmine omanik on talle ikkagi need protseduurid ära teinud ja jätsime asja sinnapaika," kirjeldab MTÜ.

Kui aga hakati kiibi andmeid vaatama, tundus miski pisut valesti olevat. Seal oli kirjas, et kass on kadunud ja suure tõenäosusega ei ole enam elavate kirjas.

"Meie õnneks olid ka kiibil kenasti omaniku andmed ja omanikuga ühendust võttes tuligi välja, et kiisu kadus neli aastat tagasi nagu õhku. Kus ta kõik need aastad seikles, ei oska öelda. Võib vaid oletada, mis kõik temaga selle pika aja jooksul juhtus," imestavad vabatahtlikud.

Eile oli see imeline päev, kui kiisu läks peale nelja aastat tagasi oma koju, oma pere juurde. "Möödunud aastaid polekski nagu olnud. Kiisu on õnnelikult oma perega ja magas juba esimene öö pererahva vahel voodis, nagu ta tegi ka seda aastaid tagasi," võtab MTÜ õnneliku lõpuga sündmustejada kokku.

Nad panevad inimestele südamele: "Kiibi panek maksab 15 eurot, kuid see võib ka aastaid hiljem tuua su kaua igatsetud lemmiku tagasi koju – nagu juhtus ka selles loos."