Ehkki Eesti keelas ootamatult varjupaigaloomade transpordi Eestisse, tehti juba siiapoole teel olnud neljajalgsetele mööndus tingimusel, et nad järgivad karantiinireegleid.

Ukrainast Eestisse saabunud varjupaigaloomad

Ajutised kodud, kus loomad peavarju leiavad, asuvad Lõuna-Eestis. Loomad läbisid veterinaarkontrolli ja said ka vaktsineeritud. "Nad saavad puhata ja taastuda sõjatraumadest, mis neid viimase kahe nädala jooksul on tabanud," lausus MTÜ Nähtamatud Loomad vabatahtlik Brigitta.

Ukrainast Eestisse saabunud varjupaigaloomad

Tema sõnul oli kogu pikale veninud reis täis ootamatusi. "Meil oli mõõtmatus koguses väljakutseid, mis tuli lahendada, aga see on nii hea tunne, et saime sellega hakkama," lisas teine missioonil käinud vabatahtlik Mari-Liis.

Ukrainast Eestisse saabunud varjupaigaloomad

Ukraina poolt on piirile transpordi organiseerimine üsna keeruline. Nii said varjupaigad kasutada vaid naisautojuhte, sest mehed ei tohi piiri ületada. Seega pidid nad pikalt ootama, kuni naisautojuhid, kes praegu kõrgelt nõutud, vabanesid ja said loomad kohale tuua.

Ukrainast Eestisse saabunud varjupaigaloomad

MTÜ juht Kristina Mering lisas, et äsja Eestisse saabunud loomadel võtab veel aega, et uute oludega harjuda. Kuna hiljutise otsusega keelati vastavalt Euroopa Liidu reeglitele omanikuta loomade Eestisse toomine, ei saa Nähtamatud Loomad edaspidi neile appi tõtata.

Jaga
Kommentaarid