WebMD on toonud välja 12 toiduainet, mida tegelikult oma kassile anda ei tohiks:

Inimestele mõeldud tuunikala. Kuigi kassid seda armastavad, siis regulaarne inimestele mõeldud tuunikala andmine võib põhjustada alatoitumust. Kahjuks ei sisalda see kõiki kassi eluks vajalikke ühendeid.

Sibul ja küüslaauk on kahjulikud igas vormis — pulbrina, toorena, keedetuna või praetuna. Ettevaatlik tasub olla neil, kes kassile enda tarbeks tehtud hakklihakastet soovivad pakkuda. Sibul ja küüslauk hävitavad kassidel punaseid vereliblesid, põhjustades aneemiat.

Piim ja teised piimatooted. Paljudele võib see tulla üllatusena, aga enamik kasse on laktoositalumatud. Nende seedesüsteem ei suuda piimatooteid töödelda ja tagajärjeks võib olla kõhulahtisus ja seedehäired.

Alkohol. Vist ei ole vaja pikalt selgitada, miks alkohol kassidele ohtlik on. Kassidele võib etanoolimürgitus lõppeda väga kurvalt ja olla surmav.

Viinamarjad ja rosinad. See, et viinamarjad ja rosinad on nii koertele kui kassidele toksilised, tuleb paljudele üllatusena. Viinamarjad ja rosinad võivad põhjustada neerukahjustusi, sealhulgas ka eluohtlikku neerupuudulikkust.

Šokolaad. Väike kogus šokolaadi ei ole kassidele veel saatuslik. Suuremas kogus šokolaadi söömine võib aga muutuda kassile ohtlikuks. Mida tumedam on šokolaad, seda mürgisem ta kassile on.

Koertele mõeldud söök. Kui kass koera toidukassist vahel mõne ampsu konservi või krõbinaid nahka pistab, ei ole selles midagi hullu. Kui aga kassi sihilikult koertele mõeldud toiduga toita, siis jääb kass lihtsalt valgupuudusesse, kuna koerte konservides on valgusisaldus oluliselt väiksem kui spetsiaalses kassitoidus. Pikaajaline tarbimine võib viia valgupuuduseni ja põhjustada tõsiseid tervisehädasid.

Kofeiin. Koerad ja kassid on kofeiini suhtes tundlikumad kui inimesed. Kuigi lonks kohvi või jääteed ei mõjuta tõenäoliselt enamikku lemmikloomi, võib ühe või kahe kofeiinitableti allaneelamine olla väikestele koertele ja kassidele surmav.

Toored munad. Muna on suurepärane valguallikas, kuid kassile tohib anda muna ainult keedetud kujul. Toorena ohustab tervist salmonella bakter, mis põhjustab väga tõsiseid seedeprobleeme.

Pärmitainas. Pärmitainas peab enne küpsemist teatavasti kerkima. Täpselt seda teeb see ka siis, kui ta kogemata kassi kõhtu peaks sattuma. Paisudes võib pärmitainas kiisule väga palju valu põhjustada.

Kondid ja luud. Kui teie kass on toortoidul, võib ta süüa väikeses koguses luid. Kõigil muudel juhtudel ei tohi kassidele aga luid anda!

Termiliselt töödeldud luud on väga haprad ja rabedad, mis võivad tekitada suurt kahju looma siseorganitele. Samuti ei ole mõistlik kassile kondiga liha pakkuda. Nii toored kui kuumtöödeldud kondid võivad põhjustada hambamurde, söögitoru ja sooltrakti obstruktsiooni või mulgustumist.

Maks. Väikeses koguses ei tee maks kassile midagi halba, kuid suuremad kogused tähendavad suurt kogust A-vitamiini, mis võivad kassil põhjustada ostoporoosi.