"Pühapäeval sain kõne, et Lõõlas on zombi kits, kes vajab abi. Selge, lapsed autosse ja teele! Sain tüübiga usinasti maadelda aga lõpuks oli minu võit, üks- null minu kasuks," kirjeldas ta sotsiaalmeedias.

Virge rippus veidi aega kitsel kaelas, lumi põlvini, aga suutis looma siiski fikseerida. Niimoodi lausa kolm korda, kuna need jalad olid kiired ennast ise vabastama. "Lõpuks oli siiski meie võit, kits viidi kelguga autoni ja Virge tõstis kitse süles autosse. Sealt edasi sõideti juba hoiukodusse taastuma, suurest emme ja kitse vahelise möllu vaatamisest väsinud lapsed tagaistmel magamas," rõõmustas Eesti Metsloomaühing.

Metskits autos

Saabus uus päev. "Ka see päev oli sagimist ja taaskord veendusin, et 24 tundi on mulle liiga vähe. Plaan oli ju magamata öö tasa teha, et oleksin jälle triksis-traksis, aga asjad ei lähe nii, nagu soovid. Nimelt tuli ööhakul kõne, et kakk istus tee ääres. Ilmselt oli ta lennanud vastu autot," jätkas Virge. Kaku leidnud inimene sai juhised, kuidas tiivulisega kõige otstarbekamalt toimetada.

Maanteelt päästetud kakk

Järgmiselgi päeval ei õnnestunud Virgel hinge tõmmata - telefonitsi teatati, et Päinurmest on leitud veel üks metskits. "Taas sai kitsega müratud aga õnneks teavitajast noormees aitas nii tublisti. Olgu mainitud, et väga paljudel juhtudel peame üksi nende tüüpidega maadlema ja see on kohutav, kuidas nad kapjadega vehkima hakkavad. Õnneks seekord ma ei jäänud oma murega üksi."

Virge Võsujalg päästetud kitsega

Seegi kits ei jäänud paraku viimaseks. Järgmist märgati Imaveres ning temagi tuli turvaliselt hoiukodusse toimetada. Talirapsi söönud metskitsed on ohuks nii iseendale kui liiklejatele.

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on meile igasugune toetus väga oluline! Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 - annetad 5€

Nr 9009955 - annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100SWIFT/BIC kood: HABAEE2XSelgituseks: "Metsloomade abistamiseks!"