Teade sai vabatahtlikele edasi saadetud ja täiesti juhuslikult sõitis üks neist just sealt mööda – tal oli plaanis viia vaevalt nädalavanune põldhiirepoeg Rakverre ja üks metsik kass ka sinna kanti. Kass ja hiir said kiiresti sihtkohtadesse toimetatud, abivägi kaasa võetud, autol ots ringi ning Haljalasse, kust kits leiti.

Kui vabatahtlikud kohale jõudsid, oli kits endiselt samas kohas. Kuna kits oli 4-realise maantee ääres, kus autod väga kiiresti sõidavad, otsustasid vabatahtlikud politsei appi kutsuda, juhuks kui kits jooksu pistab ning suuna maantee poole võtab. Sellel oleksid olnud väga tõsised tagajärjed nii kitsele kui ka liiklejatele.

Mõni minut ootamist ja politsei oligi kohal. Plaan sai teostatud – vabatahtlikud läksid põllule kitse püüdma ning politseinikud lubasid vajadusel liikluse peatada. Õnneks selleks vajadust polnud, kits lasi ennast kinni nabida ja autosse viia.

Nüüd on kits hoiukodus, saab mürgituse vastu ravi ja toibub. Eesti Metsloomaühing tänab tähelepanelikku teavitajat, kes haiget kitse põllul märkas, samuti toredaid loomasõbralikke politseinikke, kes hea meelega olid nõus aitama.