"Looma menüü võrdus inimese menüüga. Kaslase toidulaud koosnes pudrust, juustust, juur- ja köögiviljadest. Kõik see aga keeras tema seedimise peapeale, sest tema menüü peaks koosnema vaid toortoidust," selgitas hübriidkassi adopteerinud Eino Roosioks, kellel selle loomaliigiga juba kogemus on.

Servali ja bengali kassi ristand on loomult kiskja. See sai saatuslikuks ka tema eelmises kodus - pärast Kasahstani elas ta vahepeal ka Ida-Virumaal. "Tore soliidses eas naine ei suutnud temaga oma vanuse tõttu enam tegeleda, sest kaslasel pole kõige kergem iseloom ning ta kippus oma küüsi ja kihvu perenaise peal kasutama," selgitas Eino.

Kasahstanis sündinud ja Eestisse kolinud savannah hübriidkass

Temagi juures on suurel kiisul veel kohanemisraskusi. "Hetkel veel kardab, tahab pai saada, siis kargab kintsu kinni," kirjeldas ta. "Aga uus koht, uued lõhnad - see on loomulik käitumine."

Kui palju Sherkani tervis vale toitumise tagajärjel kannatada on saanud, ei oska ta veel öelda. Esimene veterinaarkontroll on loomal igal juhul läbitud - ta sai ka Euroopa Liidu passi, vaktsiinid ja parasiiditõrje. Kõik see võimaldab tal pärast karantiini omasuguste juurde puuri kolida.

Kasahstanis sündinud ja Eestisse kolinud savannah hübriidkass

"Minu juures sööb ta ainult liha koos naha ja karvadega," lubas Eino, kes lisaks hübriidkassidele pakub kodu veel mitmetele kiskjatele, seal hulgas ka servalitele.

Jälgi Eino Roosioksa hobitalu tegemisi ka Facebookis: https://www.facebook.com/roosioksahobitalu