Aadu sünd tuli mõningase üllatusena ka MTÜ perenaisele Irmeli Grönbergile. Ta võis küll kahtlustada, et loomad omavahel paaritunud on, kuid Roosi tiinuses kindel ei olnud. "Hommikul oli kõik tavaline ja lõunal, kui neid vaatama läksin, oli titt olemas," rääkis ta. "Ema hoiab teda väga kenasti."

Aadu on Irmeli sõnul paras röövel: juba kolmandal päeval suundus ta tutvust tegema hanedega. "Varsti saavad haned tantsu ja tagaajamist, praegu ülbavad, aga oodaku veel nädal," muigas perenaine.

Siiski jääb see üllatusmuna kitseperele viimaseks - emane Roosi läheb peatselt steriliseerimisele ja isane Donald kastreerimisele. See protseduur ootab ees ka Aadut, kui vanus seda võimaldab.

Roosi sattus varjupaika elupäästval momendil - alakaalus kits võinuks surra, kui tema eest kohe hoolitsema poleks hakatud. Kitsekari, kus Roosi varem elas, oli teda tõrjunud ja vahepeal pääses loom hulkumagi.

Õiget kaaslast ei pidanud ta siiski väga kaua ootama: juba mõne nädala pärast toodi talle seltsiks isane kameruni kits Donald. Nüüd on kitsepere kolmeliikmeline.

Jaga
Kommentaarid