Umbkaudu 6-aastane Mehis on pärit Türilt, Käravere külast, kus teda hulkumas silmati. Ta on Viljandi varjupaiga kõige staažikam elanik ning jõudis varjupaiga hoole alla juba 2016. aasta novembrikuus.

Kahjuks ei ole tema olukord kiita. See oleks suur jõuluime, kui leiduks keegi piisavalt hella südamega inimene, kes just sellele kassile uue võimaluse annaks. Varjupaiga personal kardab, et Mehis võib olla kass, kes ei pruugigi endale enam uut kodu leida ning on sunnitud päriselt varjupaiga kassiks jääma.

Miks see nii on? Keegi ei ole lõpuni veendnud. Võib-olla on Mehisele saatuslikuks saanud üks väikene viga, mis teda kummitab. Veterinaar diagnoosis Mehise mõlema põlve ristsideme rebendi, kuid see ei takista Mehisel täisväärtuslikku kassielu elamast. Hoolimata sildist, mis teda rahule ei jäta ja inimesi sageli hirmutab, on Mehis seltsiv ja elurõõmus sell, kes armastab mängida ja saab väga hästi läbi nii laste kui ka loomadega. Põlved ei takista tal karvavõrdki elu nautimast ning kassile otsa vaadates ei saa arugi, et just põlved tema nõrk koht on.

Olenemata krapsakast iseloomust, tasub uuel omanikul Mehise põlvedel ikkagi kohusetruult silma peal hoida. Mehisele tasub aeg-ajalt meelde tuletada, et ahvi kombel lae alla ja kõrgetele kohtadele ronida ei tasu. Õnneks on ta tubli ja oskab end ka ise hoida. Hetkel on tal kõik hästi, kuid kui tekib probleeme, siis tuleb võib-olla tulevikus põlvi siiski ka opereerida. Seda otsustab veterinaar.

Välimus on Mehisel uhke. Ta on pikakarvaline triibik, kelle rinnaesist kaunistab valge laik. Palju hoolt ja omanikupoolset abikätt tema karv ei vaja, sest Mehis valdab seda kunsti hästi.

See kass sobib perre, kus väärtustatakse vaba aega ja puhkust. Ta eelistab rahulikumat ja paikset elu ning ei hinda liigset väntsutamist. Põlvi peab ta hoidma. Kindlasti sobib ta hästi eakama inimese seltsiliseks, kuid suure tõenäosusega saab läbi igasuguste karvaste ja sulelistega, kes liigselt peatükkivad ei ole.

"Koduleidja" projekti suurtoetajaks on Eukanuba, kes paneb igale "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloomale kingitusena kaasa kotitäie toitu.

Kui leiad, et Sinul on võimalik Mehist aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Viljandi varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT.

Mehis on leidnud endale uue ja armastava kodu!