Kassandra on 11-aastane emane kodukass. Ta sündis 2. märtsil aastal 2006 ning on Tallinnas Paljassaare varjupaigas kodu igatsenud juba pea üheksa kuud. Kassandra sattus varjupaiga hoole alla pisut teistmoodi kui mõni teine. Nimelt ei leitud teda tänavalt, vaid olude sunnil tõi eelmine omanik Kassandra varjupaika. On raske ette kujutada, mida see kass tunda võib.

Kassandra on musta-valgekirju lühikarvaline ja oma välimusest igati lugupidav daam. Pea peal on tal iseloomulik must triip. Kuivõrd Kassandra hoolitseb oma hea väljanägemise eest peamiselt iseseisvalt, siis omanik karva pärast muret tundma ei pea.

Selle väärikas eas kassi iseloom ei jäta kedagi külmaks. Kassandra on kass, kes oma iseloomult mõnele lihtsalt istub ja teisele mitte. Muidugi on kassil väga täpselt teada, millist inimest ta enda kõrvale soovib. See, kes Kassandra piire ei austa ja tema nööri mööda ei käi, sellele näidatakse loomulikult koht kätte. Kassandra on kass nagu kass olema peab. Ilma pikema jututa on kord on majas. See, kes aga Kassandra üles sulatab ning tema südamesse poeb, temale saab osaks suursugune armastus ja hool. Nimelt meeldib Kassandrale väga oma lemmikinimese, tihti varjupaiga administraatori, turjale või sülle pugeda, kus ta nurru lüües tukkuma jääb.

Varjupaigas on Kassandral välja kujunenud armas harjumus. Kui teda parajasti köögikapil põõnamas või kontoris kellegi küljealust soojendamas ei kohta, siis ronib ta müügiletile poosetama. Juhataja sõnul käib Kassandra seal end justkui näitamas. "Võtke mind, võtke mind, ootan teid," võib tema mõtetes mõlkuda.

Kuna Kassandra liigset väntsutamist ei hinda ning eelistab pigem rahulikult oma äranägemise järgi tegutseda, siis sobib ta kõige paremini rahulikumasse perekonda, kus väikseid lapsi ei ole. Ta naudib tähelepanu, kuid hindab oma privaatsust, mistõttu on Kassandra parimaks seltsiliseks ka eakale inimesele.

Kassandra on steriliseeritud, kiibistatud ja vaktsineeritud.

"Koduleidja" projekti suurtoetajaks on Eukanuba, kes paneb igale "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloomale kingitusena kaasa kotitäie toitu.

Kui leiad, et Sinul on võimalik Kassandrat aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaigast helistades 5141431 või kirjutades tallinn@varjupaik.ee.