Ka minu kassid vihkavad, kui nende toitu vahetan. Arvan, oleme selles süüdi kogu perega – andsime neile üht ja sama igavat kuivtoitu suurema jao nende noorukieast. Selleks ajaks, kui hakkasin kassi toitumisest midagi aru saama (loe: kassid on lihasööjad ja tavaliselt neile ei meeldi vett juua), oli liiga hilja – mu neljajalgsed valitsejad olid harjunud madalakvaliteediliste graanulitega, ülekaalulised ja pidevas vedelikuvaeguses.

Uue saadud informatsiooni valguses otsustasin kindlustada, et mu kassid saavad rohkem vett ja mitmekesist toitu. Kas tead, et variatsiooni nimetatakse elu vürtsiks? See on tõsi! Avastasin, et konserveeritud toidud on üks lihtsamaid viise vedelikutarbimise suurendamiseks. Konserveeritud toidud sisaldavad pea 75% niiskust ja maitsevad ka suurepäraselt. Aga siin läks raskeks – mu kassid pole kunagi varem proovinud konserve ja ei armasta toidu-uudiseid. Kassid elavad harjumuste turjal ning nende jaoks on väga lihtne jääda sõltuvusse igapäevasest toidust. Just seetõttu oli mul kassidele palju lihtsam sööta erinevaid kuivtoite, kui üritada leida pirtsakale kassile meelepärast konservi.
Kassiomanike seas on teada, et pedantsemad kassid väldivad pasteedi moodi konserve nagu katku. Mõte pruuni toidumassi söömisest ei meeldi ka mulle. Minu kassid eelistatavad konserveeritud toitu, milles on tõelised lihatükid. Seepärast arvan, et just Schesiri kassitoidud, millest juttu teen, võiksid tunduda huvitavad sinugi kassile.

Schesiri konserveeritud kassitoidud

Need on väga kenasti pakendatud. Iga maitse on äratuntav tänu oma ainulaadsele värvile, olenemata sellest, millisesse variatsiooni kuulub. Iga purk on pakitud kartongi, mis ilmselt aitab kaitsta haprat konservipurki kahjustuste eest. Esialgu tundus, et kartongpakend oli tarbetu ja raiskav, aga pärast täiendavat kontrolli ja uurimist leidsin, et kartongi materjal on toodetud taaskasutatud paberist. Schesir Pet Foods rõhub oma ökoloogilise jalajälje vähendamisele mitmete metsa uuendamise projektide kaudu, mille eesmärk on tasakaalustada süsinikdioksiidi heitkoguseid – kindel plusspunkt!

Schesiri konserveeritud kassitoite on kolmes variatsioonis: želees, keeduvees või naturaalse kastmega. Kokku 19 maitset kassidele, kes hindavad oma dieedis mitmekesisust. Ettevõte valib oma toidu koostisesse peamiselt tuunikala ja kanafileed. Mul oli hea meel kuulda, et Schesir kasutab oma retseptides 100% merest püütud kala ja hormoonivaba kana. On alati hea teada, et brändid, kellele usaldan oma lemmikloomadele toidu valmistamise, püüavad olla ausad ja läbipaistvad.

Schesiri konserveeritud kassitoidud on Zoomaailma kodulehel väga taskukohase hinnaga (1,28 € purk) ja portsjonid söögikorraks piisavalt suured.

Tuunikala ja krevetid naturaalses želees

Želee tundub olevat populaarne konservide koostisosa. Võib-olla suurendab see toidu maitseomadusi? Skeptilise kassiomanikuna olen õppinud hoiduma toitudest, kus on liiga palju kummalisi koostisosi. Olin meeldivalt üllatunud, nähes, et Schesiri želee baasil konservis kattis liha minimaalne kiht želatiini. Pole paha. Otsustasin kontrollida ülejäänud purki ja valasin sisu taldrikule.

Urgitsesin natuke ja leidsin krevettide tükikesi ja isegi mõned kreveti kesta tükid. Krevetid on looduslikult esinev glükoosamiini ja kiudainete allikas. Kesta tükid pakuvad kassile head lõualuu treeningut (tervelt neelamine on kahjulik, närimine tervislik). Krevetid toidus on aurutatud ja kestad üsna pehmed. See väike purk sisaldas tohutus koguses tuunikala!

Tuunikala ja kana naturaalses kastmes

Tuunikala ja kana naturaalses kastmes üllatas, sest kaste oli vedelam, kui ma ootasin. Tõenäoliselt sobib see kõige paremini toidulisandina või pedantsetele kassidele, keda on vaja toitu proovima meelitada. Tundub, et mõlemat liha on purgis ühepalju.

Lõhe keeduvees

Nämma! Lõhet täis taldrik. See on uudne maitse, mida ei ole tavaliselt kasside jaoks saadaval, ja suurepärane alternatiiv iga poe letil lebavale traditsioonilisele, igavale tuunikala maitsele. Schesiril on ka muid kalaliike oma retseptides, näiteks sardiinid. Ma ootasin lihtsalt vees leotatud liha, kuid tundub päris isuäratav. See on kindlasti hea valik ülekaalulistele või toiduallergiatega kassidele, sest purgis on ainult üks lihaallikas.
Jaga
Kommentaarid