Akvaariumid ja terraariumid pole ainult pilkupüüdvad sisustusdetailid. Neis on rohkem, kui esmasel pilgul silma jääb.

Parandavad kontori esteetilist väljanägemist

Olgem realistlikud – paljud kontorid võivad näida ja tunduda üsna üksluised. Mõnikord võivad sellised keskkonnad olla steriilsed, igasuguse isikupärata. Kuigi väikesed dekoratsioonid ja potililled võivad aidata, ei saavuta ükski neist sellist efekti nagu akvaarium või terraarium.

Lihtne hooldada

Kellelegi ei meeldi koristada koduloomade järel. Seda enam töökohal, kus loomade tekitatud lärm ja lõhnad võivad mõjuda tulemuslikkusele kahjulikult. Kuid armsad akvaariumi ja terraariumi elanikud nõuavad tegelikult suhteliselt vähe hooldust ja vähest tähelepanu. Lisaks ei tekita nad häirivat müra. Töötajad saavad nende kõrval vabalt keskenduda.

Loomad tõstavad töötajate tuju

Kas teadsite, et akvaariumid ja terraariumid võivad tegelikult parandada töötajate meeleolu? See on tõsi. Loomade ja kalade loomuliku sundimatu liikumise jälgimine on omaette kogemus. Exeteri Euroopa keskkonna ja inimeste tervise keskuse (ECEHH) dr Mathew White avastas oma uurimuses, et isegi tühja akvaariumi olemasolu võib inimesi lõõgastada. Ühtlasi paranes meeleolu sinna loomade või kalade lisamisega. Mida rohkem elu, seda parem.

Loomad lõõgastavad kliente

Akvaarium või terraarium kontoris mõjub ka klientidele sama hästi kui töötajatele. Lisaks võib see aidata ka ettevõtet. Rahulik, pingevaba klient on suurema tõenäosusega valmis raha kulutama, kas pole?

Akvaariumid ja terraariumid parandavad tervist

Uurimuse (avalikustati ajakirjas Environment and Behavior) käigus leiti nii vererõhu kui ka südame löögisageduse olulist vähenemist. Vähendatud vererõhk ja südame löögisagedus võivad loomulikult tuua kaasa suurema tootlikkuse.
Akvaariumite ja terraariumite kõige suuremaks eeliseks on dekoreerimise lõpmatu mitmekesisus. Neid võib sobitada kõikjale kontoris, olgu ruumi palju või vähe. Kasutada saab nii kunst- kui ka elustaimi, lisada purskkaevu või kose.
Kuhu pöörduda?

Eesti parimad akvaristika spetsialistid leiab Zoomaailma poodidest. Kui on huvi ja soovi täita oma kontor elu ning eksootikaga, tasub julgelt sisse astuda, sest aidatakse leida vajadustele vastav tehnika ja ka akvaariumi elanikud, kes üksteise naabruses end hästi tunnevad.

Küsimustega roomajate, putukate ja terraariumite kohta on parim pöörduda Tallinnas Lauteri tänaval asuvasse Zoomaailma poodi. Sealt leiate kohapeal Eesti suurima valiku eksootilisi koduloomi, nagu skorpione, ämblikuid, gekosid, kameeleone, palvetaja-ritsikaid ja teisi. Samuti kõik, mida vaja uue lemmiku eest hoolitsemiseks.

Kõik Zoomaailma poodide asukohad leiab kodulehelt www.zoomaailm.ee.

Jaga
Kommentaarid