Erilist tähelepanu tuleks pöörata sellele, et grillribid ja -tikud ei jääks peale suurt söömaaega kusagile vedelema, sest praktika on näidanud, et loomad on võimelised ka grilltikud alla neelama, rääkimata grillribidest. Tagajärjed võivad olla eluohtlikud, sest pikad ja teravad luud ning vardad vigastavad seedekulglat.

Grillitud ja maitsestatud toidud võivad põhjustada loomadele oksendamist ja kõhulahtisust. Kontide söömine aga võib lõppeda kõhukinnisusega.

Kindlasti tuleb ka veenduda selles, et loom ei pääseks grillilt head-paremat varastama ja hiljem kuuma grillresti lakkuma.

Looma ei tohiks viia lõkkele liiga lähedale, sest praksuvatest puudest võib sädemeid lennata. Kindlasti ei meeldi loomale ka tulekuumus ja silmi ärritav lõkkesuits. Koerad tuleks hoida kindlasti rihmastatult.

Kui lõke on kustunud, siis ei tasuks unustada, et söed hõõguvad veel pikka aega ja vabalt jooksev koer võib uljalt joosta üle lõkkeaseme.

Kui siiski juhtub, et loom saab põletada, siis tuleks koheselt panna põletada saanud kohale külma vett. Kui looma nahk saab siiski kahjustada, siis olukorra tõsiduse hindamiseks on soovitav viia loom arsti juurde.

Üldjuhul ei teki koeral nii kergesti nahakahjustust kui inimestel, sest looma keha katab karv aga suurem oht on siis, kui karv süttib. Põletushaavad on loomal niisama valulikud nagu inimestelgi.

Väikeste sülekoerte puhul, kes pole eriti harjunud õues viibima, tuleb tähelepanu pöörata sellele, et päevane intensiivne päike ja õhtu saabudes pinisevad sääsed nende nahale liiga ei teeks.

Puugirohtu peaks kasutama kõikidel õues viibivatel loomadel kevadest sügiseni, sest puugid võivad haiguseid kanda ka loomadele. Loomakliinikutes on puukide tõrjeks pakkuda väga erinevaid preparaate: kaelarihmad, tilgad turjanahale ja suukaudsed tabletid.