Bedlingtoni terjer kuulub terjerite rühma. Ta on seltsi- ja näitusekoer. Bedlingtoni terjer on pärit Inglismaalt Northumberlandist, tegemist on ühe vanima terjeritőuga, kelle esivanemateks on erinevad terjerid ning whippetid. Teda kasutati närilistepüüdjana, jahikoerana aga ka vőitluskoerana. Bedlingtoni terjer on oma iseloomult julge, kartmatu, heatujuline ja rőőmsameelne.

Välimus
Koera üldmulje peab olema graatsiline. Bedlingtonil on kitsas kolju. Lõuad on pikad ja tugevad. Mandlikujulised silmad on sügava asetusega, väikesed ja selged ning peavad täielikult nähtaval olema. Kõrvad ulatuvad suu jooneni ja ripuvad vabalt. Kõrvad on maksimaalselt 6 cm laiused, mille otsas on väikesed siidised tutid. Bedlingtoni kael on pikk ja kaarjas. Esi- ja tagajalad on pikad. Jalgadel on rohkem karva kui mujal ja see peab olema sirgem kui ülejäänud kehal. Koera küüniseid on vaja korrapäraselt lõigata. Kõvera mõõga kujuline saba asetseb madalal ja ulatub kuni kannaliigeseni. Selg ja niuded on paindlikud ja lihaselised, andes koerale graatsilise kõnnaku. Bedlingtoni karvkate ei ole pehme ega traatjas. See on tihe ja kergelt krässus, meenutades veidi lamba karvkatet. Näitusekoerte eelistatud värvused on sinine, maksapruun või liivakarva.
Nii emase kui ka isase koera turjakõrguseks on 38-43 cm ja kaal jääb vahemikku 8-10 kg.

Toitmine
Bedlingtonid on korralikud sööjad ja neile võib 1-2 korda päevas pakkuda nii kuiv- kui ka konservtoitu.

Suhtlus
Koerade ja kassidega hea läbisaamise tagamiseks on vaja bedlingtoni treenida. Kui bedlingtoni terjer on domineeriv pool, on kõik korras. Võõrastest annab koer häälekalt märku ja suhtub neisse ettevaatlikkusega. Kuid kui peremees on külalised tuppa lasknud, muutub ka terjer sõbralikuks. Bedlington on suurepärane valvekoer. Koer on rahulolev, kui ta saab piisavalt vaimset ja füüsilist stimulatsiooni. Koer sobib ka korteris pidamiseks, kuid ta peab saama ka õues piisavalt ringi joosta. Bedlington saab hästi läbi ka lastega ja üldjuhul tekib koeral perega soe ja kindel suhe.

Aktiivsus
Bedlingtoni terjeri vormis hoidmiseks peaks koeraga kaks korda päevas pikki jalutuskäike ette võtma. Bedlingtonid on suurepärased jooksjad ja hüppajad. Käitumisprobleemide tekkimise vältimiseks peab koera ka vaimselt stimuleerima.

Treenimine
Bedlingtoni omanik peaks teadma, et selle tõu puhul on tegemist hundiga lambanahas, seega peab koera juba varajases eas teiste koerte ja erinevate inimestega sotsialiseerima hakkama. Nii saab vältida agressiivsuse tekkimist. Sotsialiseeritud koer on elav, truu ja tänuväärne kaaslane. Bedlington on intelligentne koer, kuid ka küllaltki isepäine. Karm kohtelmine ei too tulemusi, kuna koer võib-olla üsnagi kangekaelne. Järjepidev treenimine on efektiivseim meetod koera koolitamiseks.

Pesakond
Pesakonnas on umbes 3-4 kutsikat.

Eluiga
Koera keskmine eluiga on umbes 12-16 aastat.