Paar nädalat tagasi leidsid Whangarei linna ühe loomakliiniku töötajad hommikul tööle minnes kliiniku ukse tagant karbi, millest vaatasid vastu viie hüljatud kolme- või neljanädalaste kassipoegade näod. Karbis oli kolm triibulist, üks valge ja üks must kassike. Kassipojad vallutasid kliiniku personali südamed koheselt ning ühiselt otsustati hakata loomakeste eest hoolt kandma, vahendab Daily Mail.

Järgmisel hommikul said kliiniku töötajad uue üllatuse osaliseks, kui nad tööle tulles nägid kliiniku ukse taga triibulist kassi istumas. Kass püüdis päeva jooksul meeleheitlikult, ent esialgu tulutult uksest sisse pääseda. Lõpuks töötajad leebusid ja otsustasid kassile võimaluse anda, sest nad said aru, et allaandmatu loom ei kavatsegi ära minna.

Kassi sülle võttes oli aru saada, et ta oli hiljuti sünnitanud ja edasi ei olnud juba keeruline arvata, miks emakass nii meeleheitlikult kliinikusse püüdis pääseda — nagu iga kohusetundlik ema, tahtis temagi oma järglastega iga hinna eest kokku saada.

Kliiniku töötajate sõnul oli emakass toodud samas kastis koos poegadega, aga poegade leidmise ajaks oli ta kastist põgenenud ning alles öösel tulnud kliiniku trepile oma “varastatud” lapsi otsima. Õnnelikult kokku saanud kassipere elab nüüd ühe kliiniku töötaja sugulase juures, kelle oma kass oli hiljaaegu surnud ja kellele kassipere lohutust ja rõõmu pakub.