Kuigi mõnele võib tunduda Casper pigem pontsakas, siis Helmehaldja juhataja Meeri-Mall Aul ütleb, et Casper on tegelikult võrreldes varasemate suurekasvuliste hoiukassidega pigem pisike. Viimati võttis Helmehaldjast kodutee veebruaris käppade alla Valentin, kes sai oma nime leidmise päeva järgi ning täpselt aasta hiljem leidis ta endale valentinipäevaks kodu. Ka eelmiste hoiukasside kohta saabub ikka aeg-ajalt infot ning pilte, mõne koduga on välja kujunenud isegi püsikontakt. Poes olevate kasside elu-olust saab lugeda Helmehaldja Facebooki lehelt, kus peetakse väikest käpakäigublogi.

Casper on nüüdseks Helmehaldja poes hoiukassiks olnud ligi kaks kuud, tema kohanemine on läinud tasahilju, kuid eranditult on kõik poes elanud kassid siiski kohanenud, nii ka Casper. Omas tempos kulgeva, rahuliku suhtlemisstiili, hiiliva liikumise ning vaikse olemisega kassipoiss annab tegelikult kõige rohkem oma emotsioonidest teada siis, kui konservi soovib: "Tere, mjäu, konservi, palun!"

Kui Casper soovib saginast eemalduda, saab ta alati minna kaupluse taharuumi, kus teda ootavad kõik mugavused, aga nagu teisedki kassid hindab Casper hoopis rohkem võimalust kaupluses toimuvat pealt vaadata ning müügisaalis pikutada. Kui külmemate ilmadega oli lemmik pikutamiskoht pika “vorstina” radiaatoril ning lesimise ajastamine arve printimise ajaks, kui printerist tulnud leht veel mõnus soe on, siis soojemate ilmadega valitakse lesimiseks juba koht akna all toolil.

Iseloomult ongi Casper selline laisemat tüüpi, kes mõistab sooja pesa mõnu ning keda koju korraks üksinda jättes ei pea kartma, kas kodu ikka püsti ja mööbel terveks jääb. Vähenõudliku kassina piisab talle heast konservist ja kindlast pehmest asemest, sest parimates aastates kass nagu ta on, nii 4-5 aastane, tajub ta ise väga hästi, et millistel juhtudes on üldse mõtet pingutada (konserv ja nahkpael).

Tähelepanuväärne on, et koertest Casper ennast häirida ei lase, tema mõnusat rahulikku kulgemist ei häiri miski, mis otseselt temasse ei puutu, seetõttu võiks täiesti mõelda ka rahuliku koeraga pere proovida Casperiga klappi. Mõned hoiukassid, kes pole küll kassitoas teiste kassidega klappinud, on pärast pikemat tutvumist ning läbirääkimisi läinud siiski ka koju, kus teine kass ees ootab ning koduses õhkkonnas on leitud ühine keel.

Casperile kodu valib Kassiabi, kuid Helmehaldja töötajad on omalt poolt hea meelega esimeseks kontaktiks ning vahendajateks, sest hoiukodu pakkujana saavad nad anda ka omapoolse hinnangu Casperi iseloomu ning eelistuste kohta. Mõnikord ehk see pilt veidi erineb, kuid eesmärk on kõigil ühine — leida kassile sobiv ning igavene päriskodu, kuna kasside elule aitamiseks ning terveks ravimiseks investeeritakse lahkete loomasõprade annetusi ning ka iga vabatahtliku ja hoiukodu aega ning vaeva. Seega on ju arusaadav, et hoolitsetud ja terveks ravitud kassile otsitakse sobivat ning vastutustundlikku perekonda.

Hoiukodupakkumised kontorite ja kaupluste näol on väga armas võimalus neile kassidele, kelle tähelepanuvajadus on suur, kuid soov oma territooriumit teiste loomadega jagada väike — nii saab kõige paremini ka kassi päris iseloom selgeks. Muidugi on tingimuseks, et kass peab olema sõbralik ning sotsiaalne, et kogu kollektiiv tema hooldamisega (ja poputamisega) hakkama saaks. Helmehaldja kollektiivil on kindel kavatsus ka tulevikus kasse hoiule võtta. Ainult suvel ei ole poes kassi, sest päike kütab ruumid ruttu kuumaks. Kasside hoiuprojekti alustamise üheks mõtteks oligi propageerida just selliseid hoiuvariante — tööl viibitakse tihtilugu isegi suurem osa päevast kui kodus, siis miks mitte aidata üht õnnetut hinge.

Casperi olemusest annab ehk veidi rohkem aimu üks Helmehaldja kassiblogi sissekanne:

Casper sai vist oma nime multika järgi ja kes talle selle nime pani, siis väga õigesti tegi. No vaadake ise, täpselt kummitus Casperi nägu ja silmavaade - see ajas juba ei muutu. Sellise huvitava ilmega vaatab ta toimuvat oma uuelt lemmikkohalt. Uue printeri saabudes sai selgeks, et sellele ei saa vastu mitte ükski villatekk. Hommikuste tellimuste printimise ajal on masin mõnusalt soe ja mis saaks ühe õige kassi jaoks veel nauditavam olla kui trükisoe printer. Nii me hommikuti siin taga jutustame ja prindime, jutustab ka Casper, kel on vaja esimese tunni aja jooksul rääkida kõigest, mis öösel akende taga on toimunud. Umbes tunni pärast on suured jutud räägitud ja Casper võtab noodid vaiksemaks.
Casper on tegelikult ka väga mänguhimuline, aga temaga mängides tuleb teada trikki, et Casper mängib ainult siis kui mänguasi liigutab, muidu ei näe ta oma energia raiskamisel mingit mõtet. Aga kui nöörike, kommipaber või pall juba kuhugi veereb ja lendab, siis on haarangud kiired järgnema ja mänguvõtete poolest meenutab ta väga oma suuremaid suguvendi. Naljakas on see, et mingil põhjusel karvane traat tekitab Casperis huvitavaid emotsioone. Ei tea, mida see tema jaoks meenutab, aga mõne momendiga on Casper samasugune turris pudelihari ja meenutab isegi üht eriti paksu karvast traati.

Iseloomu poolest on Casper väga mõistlik, ta austab inimest ja ei suru ennast peale, on 100% sõbralik ning tüli ei nori. Ära ei jookse, lae alla ei roni, mööblit ei lõhu ja klientidele pähe ei hüppa. Ehk siis igati viisakas poiss, kes sobiks meie hinnangul elama kokku nii lastega kui lasteta peredesse ja praeguse põhjal ei tundu tal midagi olevat ka koerte vastu, kes meil tihti akna taga uudistamas käivad. Kui mäletame Vasja reaktsiooni, mille raames lendas isegi terve Fimo savide alus koos savidega, siis Casper ei liigutanud kõrvu ka mitte kui neljajalgne sõber aknast temaga tõtt vaatas. Samuti võiks ta kokku sobida ka mõne rahumeelsema kassiga, kes oleks samasugune kaisumõmm ja laiskvorst nagu seda on Casper.

Kui tundub, et Casper on just see kass, keda oled otsinud siis võta julgelt ühendust kodu@kassiabi.ee