Tolli- ja turvatöö tulemusi käsitlevast raportist ilmnes, et vaatamata kõrgele prioriteedile leida heroiini ja kokaiini, pole Manchesteri lennujaamas alates 2014. aasta novembrist kuni 2015. aasta juunini arreteeritud ühtegi narkootikumismugeldajat. Kuus lennujaamakoera ei lasknud end lihtsalt nende meelest ebaolulisest segada ning olid liiga hõivatud isuäratavatest toidulõhnadest, mis reisijate kohvritest õhkus.

Ja need on töökoerad, kelle eest maksti kallist hinda! Valitsus toetas Manchesteri lennujaama koeri omalt poolt veel 1,2 miljoni naelaga, et kallihinnalised koerad saaksid väärilised elutingimused: uhke eluase mahutab korraga kaksteist juustu- ja vorstilembest lennujaamatöötajat.

Raportist selgub, et koerad, kellele anti ülesandeks leida pagasist näiteks väljasuremisohus olevate või eksootiliste loomade liha, läbisid küll ülesande, aga suurem osa leitud kraamist olid väikesed juustu- ja vorstikogused, millest nad turistide kohvreid nuuskides märku andsid ning mis ei kujuta tõesti mingit ohtu.

Näiteks selles videos on näha, kuidas Manchesteri lennujaama spanjelid jooksevad pagasilindil ning nuusutavad innukalt kohvreid ilmselt maitsva "saagi" leidmise lootuses.

Kuid pagasikoerad on välja nuuskinud ka umbes 40 000 naela sularaha koos 60 kg tubaka ja 18 kg illegaalsel teel hangitud lihaga. Raportis mainitakse, et võimalikuks põhjuseks, miks Manchesteri lennujaamas ei suudeta kuidagi keelatud kaupa vedavaid kurjategijaid vahele võtta, võib olla selles, et koerapatrull liigub pidevalt reisiterminalis ringi ja see toob kurjategijatele higi krae vahele ja paneb oma plaanidest loobuma.

Lahendusena soovitatakse raportis teha koerte kohalolu vähem nähtavaks ja võtta suurema vaatluse alla need lähte- või sihtlennud, kus võib suurema tõenäosusega aset leida narkootikumide või salakaubavedu.