Eelmisel pühapäeval leidsid loomakaitsjad Pattersonist, New Jersey'ist kutsika, kelle vaevalisest olukorrast naabrid olid hiljuti kaevanud. Looma omanik oli kutsikat päevi üksinda ilma toidu ja joogiveeta õues hoidnud.

"Elujõulisest kutsikast alles jäänud õnnetu skelett liputas meeleheitlikult oma kokku kuivanud keha, kui päästjad kohale jõudsid," vahendab The Dodo. "Suure erutuse ja pingutuse tagajärjel kukkus ta mitmeid kordi kokku, sest oli üksinda nälginud juba päevi.”

Muretsedes alatoitunud ja kriitilises seisus oleva kutsika elu pärast, mässisid ametnikud ta rätikusse ja toimetasid Oradelli loomade kiirabikliinikusse. Teel haiglasse, näitas kutsikas, kelle nimeks sai Pax, ametnike vastu üles ülimat kiindumust. Vahest oli ta tänulik, et tema kurb katsumus leidis niivõrd õnneliku lõpu.

"Loomakaitsjad peaaegu et unustasid, kui haige koerake oli, sest tema õrn keha oli peidetud pehmesse rätikusse ja Pax ei lõpetanud nende lakkumist”, vahendab The Dodo. "Kui nad haiglasse jõudsid ja koera rätikust vabastasid, hakkas ta uuesti meeleheitlikult saba liputama. Ta oli lihtsalt nii õnnelik. Kliiniku personal oli pisarates, kui Pax samal ajal nõrkusest mitmeid kordi ümber kukkus.

Pax jäi kliinikusse kaheks päevaks, kus ta hakkas vaikselt jõudu koguma. Oma leebe ja armsa iseloomuga võlus ta ära kõik kliiniku arstid.

Kui jõudis kätte Paxi kord kliinikust lahkuda, ütles ta rõõmsalt oma tänusõnad kõigile, kes tema teele ette jäid. Edasi läks Pax Ramapo-Bergen Animal Refuge organisatsiooni hoole alla.

Tema päästmisest on möödas nädal ja Pax on juurde võtnud juba kilo. Olenemata sellest, et Paxil on täieliku tervenemiseni veel väga pikk teekond käia, ei pea ta seda kindlasti mitte üksinda läbi elama.

Rohkem kui 150 inimest on teinud oma annetused vaid mõne päeva jooksul Paxi tervise heaks.

Kui aeg on sealmaal ja Pax saab terveks, otsitakse talle uus ja hooliv kodu. Seniks saab Pax aga hoolt ja armastust, mida talle varem julmalt keelati. "See väga eriline kutsikas on võitnud kõigi teda kohanud inimeste südamed. Tal on veel pikk tee käia, kuid tema iseloom on tugev ja ta on ümbritsetud armastusega," vahendab The Dodo.