Siiam kass on vana tõug

Nagu enamike kassitõugude puhul on ka siiami kasside tegelik päritolu mõistatuselooriga kaetud. Mõned inimesed ütlevad, et kassid olid kuningate lemmikloomad, samas kui teised usuvad, et neid aretasid buda mungad. Kuid vana tai käsikiri, mis kannab nime Tamra Maew ehk “Kassiraamatu luuletused”, esitab sealsete tumedatäpiliste kasside varajase kirjelduse. Teos on loodud millalgi 14. ja 18. sajandi vahemikus. See viitab, et siiami kassid on väga vana tõug, isegi kui me täpselt ei tea, kust nad tulid.

Kassi sinised silmad on põhjusega sinised

Need siiami kasside ilusad sinised silmad ei tekkinud lihtsalt juhuslikult. Geen, mis määrab siiami kasside karvkatte, piirab ka nende silmades olevat pigmenti ja selle tulemuseks on just sellele tõule iseloomulikud helesinised silmad.

Soojustundlik geen

Vastsündinud tõupuhas siiami kassipoeg tuleb siia maailma täiesti valgena. Aja möödudes hakkavad nende kehas oleva soojustundliku geeni mõjul kujunema välja eraldusmärgid (umbes 4 nädala vanuselt). Selle tulemuseks ongi kuulsad siiami täpid (mustad, pruunid, lillad, sinised), mida on näha kasside jahedamatel kehaosadel.

Eriline hellitusnimi

Tais kutsutakse siiami kasse hellitusnimega wichien-matt, mida võib tõlkida sõnaga “Kuuteemant”.

Kass, kes tahab lähedust

See ei ole sugugi iseseisev kassitõug ja neile ei meeldi keskkonnas, kus nad peavad tavapäraselt pikka aega järjest üksipäini kodus olema. Siiami kass võib isegi masendusse langeda, kui teda liiga sageli järelevalveta jätta ja kui su peres juhtub olema üks neist ilusatest kassidest, märkad kindlasti, kuidas ta sul uhkelt mööda maja järel käib. Nende rahuliku ja õrna iseloomu tõttu sobivad siiami kassid väga hästi ka lastega, tehes neist suurepärase valiku pere lemmikloomana.

Allikad: mentalfloss.com, iheartcats.com