Su kassile ei meeldi, kui hoiad teda süles nagu beebit

Nii mõnelegi kassile meeldib süles lamada – eriti kui nad pärast pikka tööpäeva kaissu võtta. Küll aga ei meeldi kassidele, kui neid hoitakse süles nagu beebit. Juhul kui sa tõesti ei suuda sellisest kombest loobuda, võid ju oma kassi mõneks sekundiks niimoodi sülle võtta, pikem periood tekitab talle aga kahtlemata juba stressi.

Kassidele ei meeldi, kui neid pidevalt pildistad

Sulle võib küll meeldida oma kassist pilte teha, kuid oluline on seejuures arvestada, et kass ei taha, et su telefon tal pidevalt näos kinni oleks. Näiteks võib välk talle väga vastu olla. Eriti õel on aga, kui kasutad hea pildi saamiseks mõnd mänguasja või maiustust, aga unustad oma kassikese niipea, kui oled hea pildi kätte saanud.

Su kass ei naudi tegelikult silmsidet

Kassid suhtlevad silmadega. Nende jaoks on silmside vahend, millega oma võimu kehtestada. Kui pöörad oma pilgu esimesena, arvab kass tõenäoliselt, et tema on võimupositsioonil. Kui aga peaksid talle liiga pikalt silma vaatama, jätab see talle mulje kui agressiivsest käitumisest, mispeale võib ta sind rünnata. Küll aga tasub tähele panna, et kui kass peaks teile silma vaadates pilgutama, on see kahtlemata hea märk – see väljendab kiindumust ja näitab, et kass ei tunne end ohustatuna.

Kassile ei meeldi, kui talle vastu näud

Kassid näuvad ainult inimestega, mitte teineteisega suhtlemisel. Küll aga ei eelda nad, et peaksime neile samaga vastama. Kassid näuvad, et saada meie tähelepanu – olgu siis eesmärgiks toit, vesi, värske kassiliiv, soov mängida või tahtmine paituse järele.

Kassid ei salli, kui neid riietad

Kui juba kassi vingerdused ja vastuhakud tema riietamisel ei teinud sulle selgeks, et kassidele tõesti ei meeldi riietamine, siis ehk nüüd seda lugedes mõistad. Kassidele lihtsalt tõesti ei meeldi, kui miski on nende karva vastas – eeskätt seepärast, et nad lihtsalt ei vaja seda, aga ka seetõttu, et see on ebamugav ja ahistav. Kui su kassil ei näi midagi selle vastu olevat, kui talle kampsuni selga või mütsi pähe paned, veendu vähemalt, et ta saab siiski mugavalt ringi liikuda ja liivakasti kasutada. Üldjuhul katsu aga kasside riietamist üldse vältida.

Kassidele ei meeldi tegelikult, kui neile piima annad

Suurem osa kasse vaevleb laktoositalumatuse käes. Seega on arusaam, et kassidele meeldib piim, täielik müüt. Enamikul neist tekivad kõhuprobleemid kuskil 8–12 tunni jooksul pärast piima tarbimist. Mõistagi ei tähenda see veel, nagu kassid ei jooks piima – küll aga tasub teada, et see tekitab neile rohkem kahju kui kasu.

Kassid ei salli muutusi

Uue toiduga katsetamine, autoreis, kolimine, külalised, loomaarsti külastus – kõik sellised sündmused valmistavad kassidele stressi ja neid peaks oma lemmikule tutvustama järk-järgult. Kui miski on stressirikas juba meile endile, on see vähemalt sama – kui mitte rohkemgi – stressirohke meie karvastele pereliikmetele.

Allikas: iflscience.com