Õnnetus juhtus möödunud reedel, kui Merry-nimeline viiemeetrine krokodill tagumistele jalgadele tõusis, äkitselt ligi 2,4-meetrisele betoonseinale hüppas ja teadlase sealt alla tiris.

CV Yosiki-nimelise laboratooriumi töötajad leidsid laiba vees vedelemas umbes kella 8.45 paiku hommikul. Esmalt tundus, et miski veidra kujuga asi ulbib vees. Lähemal vaatlusel selgus, et tegemist oli Deasy Tuwo surnukehaga, millest olid krokodilli hambad üle käinud. Ära oli rebitud naise vasak käsi ja näritud oli ka ülakeha. Kadunukese kolleegi Erling Rumengani sõnul kutsuti kohe kohale ka ametivõimud.

Krokodill Merry püüti kinni ja viidi uuringutele et veenduda, kas tema oli see, kes teadlase surmas süüdi oli.

Politsei püüab hetkel kontakti saada krokodilli omanikuga, kelleks on jaapanlasest ärimees. Sama mees avas ka labori, milles juhtum aset leidis. Muuhulgas soovib politsei selgitada, kas ärimehel on seaduslikult õigus krokodilli ja erinevaid vahendeid, mida krokodilli pidamiseks vaja läheb üldse omada. Kui ilmneb, et krokodilli omanikul pole selliseid õiguseid, võetakse mees vahi alla.

Kolleegid meenutavad Deasy Tuwot hea sõnaga ja mainivad, et ta oli laboratooriumi juhataja ja armastas loomi väga.

Laboratooriumi töötajate sõnul on tegemist agressiivse krokodilliga, kes on varasemalt tapnud ka samas veekogus elanud teise krokodilli.

Allikas: mirror.co.uk