Varjupaiga juhataja Danuta Priede sõnul on neil vastavad lepingud olemas ja kõik on seaduslik. Varjupaik kogub korjused kokku ja sealt edasi saadetakse need vastavasse loomsete jäätmete käitlemise tehasesse. Sotsiaalmeedias kulutulena levima läinud videost on aga näha, et konteinerites vedelevad surnud loomad, kelle seas oli nii kasse, koeri kui ka metsloomi, ei ole korrektselt luku taga ja neile pääseb ligi.

Läti toidu- ja veterinaarameti (PVD) seaduste järgi peavad utiliseerimiseks olema vastavad prügikastid ning nende peal olev märgistus peab olema korrektne, antud juhul aga on loomsed jäätmed hoopis vana paberi jaoks mõeldud konteinerites. Ükski loom ega lind ei tohiks ka prügikastidele ligi pääseda, kuid videost on näha, et prügikastikaaned on upakil ja loomad sealt poolenisti väljas.

Mežavairogi Varjupaiga Facebooki lehel on kirjas, et videos näha olevad surnukehad on kõik õuest leitud, mitte ei ole tegemist eutaneeritud loomadega. "See on kahe viimase päeva leid, mida te siis arvate, kuhu viiakse õuest või teedelt leitud surnud loomad? Need pürgikonteinerites olevad surnukehad viikase vastavasse loomsete jäätmete käitlemise tehasesse edasi," kirjutab varjupaik oma Facebooki lehel.

Varjupaiga sõnul on selline vaatepilt normaalne, sest leitud korjuseid ladustatakse konteinerites seni, kuni need sealt jäätmekäitlusesse edasi liiguvad. Konteinerid asuvad kohas, kus külastajad muidu ei käi, kuid kui nad kinnisele territooriumile satuvad, võibki vaatepilt ebameeldiv olla. Filmijate sõnul aga pääses territooriumile vabalt ligi, seal ei olnud ei aeda ega ka sisenemist keelavaid silte.