Adam Stipe võttis Charlie endale siis, kui koer alles kutsikas oli. Sellest on nüüd juba aastaid möödas. Charlie’st sai perekonnaliige ja ta kolis koos ülejäänud perega Pennsylvaniast Põhja-Carolinasse, Mooresville'i.

Charlie oli äsja täiskasvanuks saanud, kui ta vasakus silmas tekkis 2016. aastal glaukoom. Kuna koer tundis end väga halvasti, tuli ta vasak silm eemaldada.

Charlie vasak silma ja pool ta nägemisest olid kadunud. Aasta hiljem hakkas Charlie' parem silm teda samamoodi häirima ja tundus olevat vaid üks lahendus. Stipe’id tühjendasid oma pensionifondi, et hoolitseda perekonna eest, ja Charlie kaotas ka oma parema silma. „Meie jaoks polnud siin küsimustki – kasutasime pensionifondi raha koera eest hoolitsemiseks, sest ta teeb meid õnnelikuks,” ütles Chelsea Stipe.

Charlie ei näinud nüüd enam midagi, kuid energiat oli tal veel küllaga. Ta nautis jätkuvalt omanikega mängimist ja pikki jalutuskäike.

Veidi üle aasta hiljem jäi Chelsea Stipe lapseootele ja perekond otsustas võtta lisaks uue kutsika, kes koos vastsündinud lapsega üles kasvaks. Nende jaoks näis see ideaalse lahendusena ja perre tuligi 4-kuune kuldse retriiveri kutsikas nimega Maverick. Kuigi Maverickist pidi saama lapse kaaslane, osutus ta päästjaks hoopis Charlie’le, kes on nüüd 11-aastane. Charlie'l on uus sõber ja enamgi veel. Maverick on saanud Charlie' silmadeks ja juhtkoerast kaaslaseks!

Olgugi, et koerad on nüüdseks kokku kasvanud, oli nende esmakohtumine mõnevõrra ebamugav. Charlie ei teadnud, mida oma uuest karvasest sõbrast arvata, ja Maverick näis teadvat, et Charlie’ juures on midagi teistmoodi. Õnneks kohanesid mõlemad koerad kiiresti ja said südamesõpradeks.

„Kui nad mängiksid, sai Maverick aru, et Charlie kaotas mõnikord mänguasja, nii et ta korjas selle siis üles ja pani Charlie ette tagasi, et mängu jätkata,” kirjeldas Chelsea. Charlie ja Maverick õppisid ka hoovis koos aega veetes teineteisele toetuma. „Kui nad koos jalutavad, muutuvad nad nagu kelgukoerteks,“ ütles Chelsea.

Chelsea kirjutas sellest liigutavast loost sotsiaalmeedias ja see levis kiiresti. Sellele reageerisid sajad tuhanded inimesed ja paljud neist kirjutasid ka oma koertest, kellel on glaukoom. „See oli pöörane. Ma ei osanud seda oodata,“ ütles Chelsea. Ja vaevalt ka Charlie ja Maverick kõike juhtunut oodata oskasid. Nemad on teineteisele truud kaaslased ja toetavad üksteist igal sammul. Nad on koos õnnelikud.

Allikas: newsweek.com