Lihtne seletus asjale võib olla see, et kass näeb midagi, mida inimene lihtsalt ei märka. Lisaks nägemisele, on ka kassi kuulmisvõime inimese omast parem, mistõttu võib tema tähelepanu köita ka hoopis mõni heli.

Põhjuseid on mitmeid

Kassil, kes pidevalt tühjusesse passib, võib esineda kognitiivsete funktsioonide häired. Kui see nii on, siis märkad ilmselt ka muud veidrat käitumist, näiteks jalutab kass toas ringi ja jääb äkitselt nurka seisma, sest ei oska enam edasi minna või unustab ta liivakastis hädal käia ja teeb seda hoopis mujale. Sümptomeid on teisigi: öine kräunumine, ringi uitamine, keskendumisvõime halvenmine jne. Sellist käitumist võib esineda sageli just eakal kassil.

Kassid näevad paljusid asju, mida inimesed isegi ei märka. Kasside nägemisvõime on tohutult hea, sest nad on öise eluviisiga kiskjad. Näiteks kass võib märgata tolmukübemete liikumist või registreerida hoopis kirjut vaibal liikuva ämbliku. Niisiis enne, kui arvad, et kass on kaotanud mõistuse, mõtle, et võib-olla näeb ta hoopis midagi liikumas, mida sa lihtsalt ei märka.

Kasside kuulmisvõime on samuti parem, nad kuulevad helisagedusi, milleks inimesed pole võimelised. Kass saab oma kõrvu heli suunas liigutada, mis annab talle suure eelise. Nii on ta võimeline täpselt tuvastama, kust huvipakkuv heli tuleb. Kui inimene võib vaid oletada, siis kass teab väga täpselt, kust see tuleb.

Vahel vahib kass tühjusesse hoopis sellepärast, et ta kuuleb seal midagi väga kindlat, võib-olla liigub mõni putukas kardinatel või hiir seina sees. Sinu kass on võimeline kuulma helisid, mida sina ei kuule ega tähelegi ei pane - ja veelgi enam, ta suudaks sulle kohe ka täpse koha ette näidata, kus see hiir seal seina sees varitseb.

Allikas: cuteness.com