Millal me juba jälle remonti teeme?

Teinekord tundub, et just selline mõte peab keerlema koerte-kasside peas, kes ikka ja jälle tapeedi või mööbli kallal askeldades renoveerimistöid sisse juhatavad. Nii meenutab lugeja Kadri oma lemmiku suurimale pättusele mõeldes, kuidas tema koer kraapis köögiukse nii katki, et see oli vaja välja vahetada. Lugeja Reeda koer olla aga põrandalt suure tüki linoleumi ära närinud. "Aga saigi uue põrandakatte," tõdeb ta, et koer aitas alustada töödega, mida oleks muidu vast veel edasi lükatud. Paistab üldse, et mööbli ja tapeedi kallal tegutseda on üks paharettidest lemmikute meelistegevusi. "Üks minu paharettidest tõmbas hammaste vahetuse ajal tapeedi maha oma koonu kõrguselt. Ise oli väga õnnelik selle üle," meenutab Maarja. "Kraapis oma küüntega nahast diivani käetoe ära," kirjutab Annika. Lugeja Marge kirjeldatu tõestab aga, et suure sihikindluse korral ei piisa ka takistustest – tema koer Desiree suutis oma esihammastega seina katki närida ka läbi puurivõre.

Oh need maitsvad jalavarjud

Mis seal salata, mööbli kõrval on kutsikate üks lemmikumaid maiuspalu jalanõud – olgu need siis sussid, sandaalid või kontsakingad. "Kui ta mu uhiuued kontsakingad ja tennised ära näris – kohe nii, et pärast ei olnud midagi alles (kummastki paarist ühe jalanõu)," vastab lugeja Janne küsimusele, mis on tema lemmiklooma suurim pättus. "Vanem koer näris kunagi noorena ühed sandaalid ära," meenutab ka Kairi.

Hoidke piip ja prillid!

Ja seda sõna otseses mõttes! Prillid ei tundu esmapilgul just kõige ohtlikum ese, mille võid kutsika ees laokile jätta, kuid siiski. Lugeja Triinule meenub esimesena just pättus, kus koer sõi vanaisa prillid ära. Lugeja Riina peab aga pidevalt telekapulti koera eest peidus hoidma, sest paistab, et sellelgi on hea oma hambaid teritada. "Koer on kõik telekapuldid ära söönud," tõdeb ta. Mõnusat närimispala leiab kodusest majapidamisest veelgi. "Koer tükeldas kunagi kõik WC-paberi rullid ära," meenutab Mirjam. "Pani nahka telefonilaadija juhtme," kirjutab Pille-Riin.

Kasside lemmikpüha? Kahtlemata jõulud

Tõenäoliselt ei ole jõulud aasta oodatuim aeg mitte ainult inimeste, vaid ka kasside seas. Oh seda kirjeldamatut rõõmu, kui lõpuks jälle kuusk tuppa tuuakse! Rääkimata siis kõigest muust vahvast, mis sinna peale riputatakse. Kuusk teeb ju igatahes silmad ette kõigile ronimispuudele ja kuulikesed-tulukesed on hoopis põnevamad kui mistahes muud mänguasjad. Püüa sa siis veel kassidele selgeks teha, et jõulupuud ei toodudki tuppa spetsiaalselt neile. "Pätu jõulude aeg oma kätetööd imetlemas," jagabki lugeja Ingrid vahvat fotot pikali aetud jõulupuust.

Ootamatud külalised magamistoas

Kui linnakiisud piirduvad enamasti tubaste pahandustega, siis maal elavatel nurrumootoritel on tegevuspõld märksa laiem ja pättuste nimekirigi seetõttu mitmekülgsem. Nii meenutabki lugeja Raili, kuidas sai ühel hommikul voodist välja astudes mitte nii meeldiva üllatuse osaliseks. "Tõi kogu oma saagi hommikuks mu voodi ette ritta (elame maal)," kirjutas ta Facebookis, et selline kogemus õpetas, kuidas hommikuti tuleb ikka enne voodist väljumist kõigepealt pilk põrandale heita.

Püsivus viib sihile

Lugeja Kaili kirjutab, et tema koerale meeldib väga tennisepalliga mängida ja palli nimel ollakse kõigeks valmis. "Ta ajas palli puuriida alla. Pärast seda kaapis nii suure augu, et puuriit vajus kokku, aga pall oli hambus ja tema õnnelik," meenutab Kaili oma lemmiku suurimat pahandust.

Lugeja Egle sõnul ei ole tema koerapreili kolme aasta jooksul veel ühegi korraliku pättusega hakkama saanud. "Aga magama peab kūll täpselt seal kohas, kus sul on just vaja ruumi liikumiseks," tõdeb ta lustaka pildiga.

Loe kõiki pahandusi meie Facebooki lehelt.