1. Kraabib ja tõmbab su tekki

Olgugi et su kass armastab tõenäoliselt pehmeid linu ning kohevaid patju ja tekke sama palju kui sina, paistab, et seda ainult senikauaks, kui tema on valmis ärkama. Siis on täpselt paras aeg, et tekk voodilt maha tõmmata ning linal oma küüsi teritada. Ta on kõigeks valmis, et sa juba ometi talle hommikusööki serveeriksid.

2. Näub valjult

See on teada-tuntud trikk. Isegi pisikesed kassipojad valdavad väga hästi seda kunsti, kuidas peremees maast püsti ajada – olgu siis toidu, meelelahutuse või hoopis selle nimel, et su soe ase üle võtta. Kõik see on väga armas seni, kuni oled ise ärkvel, korralik närvidemäng aga siis, kui tahad üle kõige magada.

3. Paitab käpaga su nägu

Veel üks hea taktika, mida kassid oma peremehe une segamiseks kasutavad, on puudutada käpaga su nägu. Olgugi et nad teevad seda tavaliselt pehmete patjadega, on puudutus üldjuhul piisavalt tugev, et ka kõige sügavam uni saaks häiritud. Seda enam, et ega nad enne juba seda mängu ei lõpeta, kuni sa oma silmad avad.

4. Närib ja tõmbab su juukseid

Kui kassid ikka midagi väga tahavad, võivad nad tulla päris geniaalsete ideede peale – näiteks hakata su juustesse kinni. Eriti efektviine on see trikk pikajuukselise peremehe peal. Pole vist just kuigi mõnus, kui kass kohtleb su juukseid nagu oma jahisaaki.

5. Sõtkub su jalgu

Kassidel on ikka teinekord kombeks oma peremehe peal kõndida – nii pole nende jaoks ka mingi probleem su jalgu või kõhtu masseerida, kui tuju tuleb. Mis seal salata, see on päris armas harjumus. Seda enam, et üldiselt näitavad kassid sellega, et tunnevad end sinu juures mugavalt ja turvaliselt. Küll aga – kui sõtkumine muutub kiireks ja sellega kaasneb lakkamatu kräunumine, on kindel, et kass üritab sellega midagi enamat saavutada.

6. Näksib su varbaid

Ei, ega nad siis hammusta. Küll aga näksivad õrnalt, millest piisab, et hetkega su kõige paremad unenäod katkestada. Õrn mänguline hammustus näitab, et tal on sind kohe vaja ja "ei" pole mingi vastus.

7. Lükkab riiulitelt asju maha

See on hea taktika, mida võib korrata veel ja veel. Miks? Sest see töötab hiiglama hästi. Olgu see siis raamat, pastapliiats, televiisoripult – kui miski riiulilt maha lükata, on kindel, et peremees on hetkega voodist püsti.

8. Mängib elektrijuhtmetega

Palju õnne, kui sinu riiulid on kõik lagedad ja kassil pole midagi, mida sealt maha lükata. Tasub aga teada, et sellest üksi ei piisa – kui kass tahab, leiab ta viisi, kuidas su mõnus sügav uni paugupealt lõpetada. Piisab vaid mõnest lambijuhtmest, mida mängides pidevalt vastu seina virutada. Päeval ehk polegi nii häiriv heli, aga öösel täiesti piisav, et oma peremees voodist püsti ajada.

9. Toob oma saagi sulle otse voodisse

Kass on oma loomult kiskja ja kiskjainstinkt hakkab sageli tööle just öösiti – mike mitte ka näiteks paar tundi enne seda, kui plaanid ärgata. Teada tõde on ka see, et kassid armastavad oma saaki peremehele näidata tuua. Miks mitte siis teha seda ka öösel – saateks vali õnnekisa ja nii on kindel, et su uni on selleks ööks läinud.

10. Jõllitab sind

Veel üks erakordselt hea taktika, mida kassid harrastavad, on sulle silmagi pilgutamata otsa vahtida. Pole kuigi tore, kui avad oma silmad ja näed, et keegi jõllitab sind paarikümne sentimeetri kauguselt. Aga mis kõige tähtsam? Töötab.

Allikas: hillspet.com