Kass Cinderblocki eelmine omanik ei suutnud tema eest enam hoolitseda ja viis 8-aastase kassi Kanada piiri lähedal Bellinghamis asuvasse Northshore'i veterinaarhaiglasse eutaneerimiseks, ütles meditsiinidirektor ja loomaarst Brita Kiffney CNN-ile. Eelmine omanik oli hädas terviseprobleemidega ja hoolitses ka oma dementsust põdeva isa eest.

„Ma ei saanud seda teha ja palusin, et ta loovutaks kassi mulle,“ selgitas Kiffney Cinderblocki kohta. „Ta nõustus ja oli tänulik, kuna ei tahtnud tegelikult Cinderit magama panna, vaid oli oma isa eest hoolitsemise tõttu suures stressis. Nii on Cinder oma eelmise omaniku isa ületoitmise tõttu morbiidselt rasvunud.“

Northshore'is kasutavad Kiffney ja teised töötajad veealust jooksulinti, et Cinderblocki füüsilisel rehabilitatsioonil abistada. Haigla jagas Facebooki videot, kus näuguv Cinderblock kõndis laisalt mööda jooksulinti. Video levis kulutulena ja liigutas rohkem kui 2,2 miljoni inimese südant.

Igaüks suudab end tema asemele kujutleda, iga algus on ju raske. Northshore'i veterinaarhaigla loomaarstid teevad temaga head tööd ja kassil on nüüd range salenemisprogramm.

Kiffney arvates on Cinderblocki äsjasaavutatud internetikuulsuse seotud ka sellega, kui paljud inimesed tunnevad samamoodi, et ei soovi trenni teha. Ta loodab, et Cinderblocki kannatused innustavad inimesi oma lemmikloomi tervena hoidma.

„Loodame tõsta teadlikkust lemmikloomade rasvumisest, kuna ligi 60% kodukassidest on kas ülekaalulised või rasvunud,“ ütles Kiffney. „Paljud ei mõista, et nende lemmik on ülekaaluline.“

Allikas: cnn.com