Möödunud nädalal algatas Eestimaa Loomakaitseliit suure päästeaktsiooni Tallinna tänavatel, püüdmaks kerjust, kes ekspluateeris raha välja pressimise eesmärgil ilmselt eelnevalt uimastatud kutsikaid.

Ühe kutsika päästsid vabatahtlikud politsei abiga autost, kuhu ta oli üksi jäetud külma kätte ilma vee ja toiduta.
Tema on nüüdseks juba oma uues kodus. Õnneks lisaks parasiitidele tal suuremaid tervisehädasid polnud ja ka Veterinaar-ja Toiduamet kiitis heaks uude koju mineku.

Kaks kutsikat ehk tema saatusekaaslast õnnestus päästa petisest kerjuse käest järgmisel päeval ja teisel katsel.

Kutsikad jõudsid viivitamatult veterinaaride hoole alla, kus mõlemal tuvastati korralik põletik ja giardia. Ühel oli ka kõht lahti.
Põletikuga kutsikaid sunniti veetma päevi külmal tänavakivil, kus neile allapanuks oli vaid õhuke riie ja külma tuule eest kaitse puudus.

Uimastamist on kahjuks raske tuvastada, kuid ükski normaalne selles eas kutsikas ei leba tundide kaupa apaatselt inimese kõrval.

Kerjamiseks kasutatud kutsikas

Tänaseks on kutsikad valmis minema hoiukoju, kus saavad järgida raviplaani.
Kutsikad on väga lustliku ja toreda iseloomuga ning meelsasti sooviksid päästjad, et vähemalt hoiukodus saaksid nad olla omavahel koos. Kliinikuinimesed on neist siiras vaimustuses ning kinnitavad, et koerakesed on hästi sotsiaalsed ja sõbralikud.

Kuna giardia on nakkuslik ka teistele loomadele, siis oleks hea, kui hoiukodus praegu teisi loomi poleks.
Samuti pole soovitav väikelaste lähedus.

Tagamaks absoluutset anonüümsust ja kaitset, palutakse soovijatel kirjutada hoiukodu pakkujatel privaatselt, mitte kommentaaride alla. Kirjutage info@loomakaitse.eu või loomakaitse liidu FB sõnumitesse. Sama kerjust on nähtud tänavatel edasi tegutsemas, kuid uusi koeri hetkel pole olnud. Liit palub teada anda siis, kui kindlalt on kaasas ka koerad. Niisama kerjusega tegelevad muud instantsid.