Politsei tööülesannete hulka satub teinekord lisaks inimeste abistamisele ka karvaste neljajalgsete päästmine.

Nõnda sai Kesklinna jaoskonna politseipatrull täna abipalve Eestimaa Loomakaitse Seltsilt.

"Täna tuli meie infoliinile teade kassi kohta, kes teataja sõnul on juba mitmendat päeva korteris üksi. Nimelt oli tema omanik viidud haiglasse, kuid siiani polnud keegi kassi vaatamas käinud. Vabatahtlik Carol oli just parajasti sealkandis ja otsustas ise kohale minna. Kassi oli näha korteri aknal, kus ta näugus üsna käheda ja hädas häälega. Kohapeal selgitasid naabrid juhtunut ja selge oli, et kass tuleb korterist kätte saada, " kirjeldab selts sotsiaalmeedias.

Carol pöördus abi saamiseks Veterinaar- ja Toiduameti poole, kes kiiresti kohale saabus. Korterisse sisse saamiseks pöördus VTA omakorda politsei poole. Põhja prefektuuri politseinikud saabusid üsna kiiresti ning pärast olukorraga tutvumist läksid nad omanikult korterivõtmeid paluma, et ei oleks vajadust ust maha murda.

Vaatepilt, mis korteris avanes, oli õõvastav. Aru oli saada, et omanik oma eluga just päris hästi toime ei tulnud. Kassi tuli korterist pikalt otsida, kuna korteris oli väga suurtes kogustes prügi. Lõpuks leiti kass toa nurgast diivani tagant. Kuna metsiku kassiga ei olnud võimalik käsitsi toimetada, tuli appi Tallinna loomade varjupaik. Vahepeal jõudis ka Carol kahva kohale tuua ja asutigi kahe kahvaga kassi püüdma. Sel kombel loom ka kiiresti kätte saadi ning varjupaika toimetati. Varjupaigas on kass seni, kuni selgub omaniku edasine saatus. Kass oli aktsioonist šokis ja varjupaigas tuvastati tal ka tõsine vedelikupuudus.

Patrull aitas VTA ametnikel kiisuni pääseda ning nurruja naudib varjupaigas kosutavat kõhutäit ja sooja tuba.