1. Valgendajad

Sellel on ülikõrge kloorisisaldus, mis võib osutuda äärmiselt ohtlikuks, kui kutsikas selle alla neelab. Lisaks ärritab valgendaja ülitugev lõhn koera nina ja kurku ning põhjustada hingamisärritust.

2.Õhuvärskendajad

Need võivad koerale väga kahjulikud olla, kuna sisaldavad kemikaali nimega ftalaat, mis aitab küll lõhnu neutraliseerida, kuid mille sisse hingamisel võib koer haigestuda. Kui tunnete, et peate õhuvärskendajat kasutama, veenduge, et koer on ruumist eemal ja laske enne tema saabumist 5 minutit õhul puhastuda.

3.Desinfektsioonivahendid

Olge ettevaatlikud kemikaali nimega bensalkooniumkloriid suhtes, mis on tavaline koostisosa mitmetes desinfitseerimisvahendites, sealhulgas kodus kasutatavates vannitoa- ja köögipindade pihustites. Väikestes kogustes on see kemikaal suhteliselt ohutu, kuid bensalkooniumkloriidi sisaldavate desinfitseerimisvahendite korduv kasutamine võib põhjustada teie koera käppade, silmade ja nina ärritust. Loomulikult toovad desinfitseerimisvahendid rohkem kasu kui kahju, kuna need aitavad eemaldada kodust ebameeldivad bakterid ja viirused. Pidage meeles, et mõned desinfektsioonivahendid on ette nähtud veega lahjendamiseks, et need oleksid vähem kahjulikud ja säiliksid kauem, seega järgige vastavalt kõiki märgistatud juhiseid. Samuti veenduge, et kõik puhastatud alad oleksid täielikult kuivanud, enne kui lubate oma koera enda lähedale - see vähendab ärrituse tõenäosust.

4.Ammoniaak

Üllatavalt suur hulk puhastusvahendeid, sealhulgas ahju- ja põrandapuhastusvahendid ning mitmepinnalised pihustid, sisaldavad ammoniaaki. Kuigi ammoniaak eemaldab väga tõhusalt tugevaid plekke, on see meie karvastele sõpradele äärmiselt mürgine kemikaal ning võib sellele liiga lähedale sattudes põhjustada nende naha, silmade ja nina tugevat ärritust. Haavandid teie koera nahal, käppadel, suus või keelel võivad olla märguandeks, et koer on lakkunud või astunud puhastusvahendile. Kui märkate haavandit või kui teie koera nahk tundub valus, otsige kohe abi oma loomaarstilt.

5.Pesupulber või vedel geel

Paljud neist sisaldavad ioonseid pindaktiivseid aineid. Kui see aine seguneb veega, sobib see suurepäraselt meie riiete puhastamiseks, kuid kui koer peaks isegi väikese koguse seda alla neelama, võib see põhjustada tõsiseid haigusi. Koerad on loomult uudishimulikud ja kasutavad meelsasti oma suud asjadega tutvumiseks. Seetõttu tuleks pesu- ja muid puhastusvahendeid alati hoida kindlalt lukustatud kapis või kõrgel, kuhu koer ligi ei pääse.

Allikas: tails.com