Uuringu kohaselt on koertel teoreetiline mõtlemine, mis vastab 4-aastase lapse arengutasemele. Uuringu vanemautor Ludwig Huber Viini Messerli uurimisinstituudi võrdleva tunnetuse üksuse juht ja juhtivautor Lucrezia Lonardo, Messerli uurimisinstituudi doktorant kirjutasid ajakirjale Live Science "Kuigi iga koeraomanik arvab et nende koer "mõistab" neid, pole koerte puhul kunagi teaduslikult tõestatud nii keerulist arutluskäiku inimeste vaimse seisundi kohta."

Katse viidi läbi 260 peal: neile tehti lihtne test, kus neile valetati. Katse kavandati sarnaselt inimlaste ja inimahvidega tehtud uuringutega. Tulemusi testiti, et näha, kui palju mõjutas koera käitumist see, millist infot inimene neile edastas. Tõendid näitasid, et rohkem koeri reageeris, kui neile räägiti tõtt, mitte valet. Need tulemused viitasid, et koerad teadsid, millal neile valetati, ja tegid oma otsused sellest lähtuvalt. Siiski pole veel piisavalt tõendeid, et see teooria oleks lõplik.

Siiani polnud jõutud järeldusele, milliste mõjude põhjal koerad oma otsuseid langetavad ning kui suur roll on selles inimkäitumisel.

Allikas: onegreenplanet.org