Liit ei soovi looma praegust asukohta avalikustada, kuna meediakära taustal on olnud mitmeid märke, et teda soovitakse ettevaatuse mõttes hukata, kuid kinnitab, et Mõmmikuga on kõik korras. "Me oleme ettevaatlikud ega soovi tema asukohta reklaamida," kinnitas liidu Tartumaa piirkonna juht Kristi Metsa, kelle sõnul pesukarust on jäänud vale mulje – tegelikult on tegu kodus kasvanud sõbraliku loomaga.

"Kuu aega polnud loomast ei kippu ega kõppu, kuni plahvatas suur meediapomm ja järsku rääkisid sellest ohtlikust "kiskjast" kõik riigi meediaväljaanded ning loomadega vähegi seotud isikud. Rõhutati, kui ohtlik loom olevat ja ilmselt joonistus paljudele silme ette suur triibulise sabaga karu mõõtu elukas, kes öösiti tubadesse tungib ja käsi otsast hammustab," kirjutab liit sotsiaalmeedias. "Tegelikult on Mõmmik vaevalt kähriku suurune ja sarnane karvane tegelane ning kährikust eristab teda välimuselt triibuline sabamuster ja esijäsemed, millega ta väga osavalt oskab kõike haarata. Samuti on loom tark ja osav."

Just Eestimaa loomakaitse liit aitas peremehel pesukaru kinni püüda, kasutades selleks rajakaamerat ja püügikasti. Kui omanik puuri turvalisemaks muudab, saab ta looma tagasi. Millal see juhtub, ei osanud Kristi Metsa veel öelda. "Üks asi on puuri parandamine, teine see, et pärast oppi peab ta mõnda aega tubastes tingimustes taastuma," põhjendas ta.