Kampaania juhib tähelepanu varjupaikades uut kodu ootavale kassidele, kellest mõnedel kulub selleks aastaid. Traditsiooniliselt kutsub Varjupaikade MTÜ sõbrakuul inimesi, kes otsivad enda ellu karvast sõpra, valima ta just varjupaigast. Kel aga ei ole võimalik kassi võtta, saavad soovi korral ulatada abikäe ja tulla püsiannetajaks. Püsitoetused aitavad hoida varjupaigaloomade kõhud täis, tasuda raviarveid ning kanda hoolt nende igapäevaste vajaduste eest. 

 “Meie varjupaikades üle Eesti on koduta kasse sadu ning just seetõttu oleme otsustanud juba kuuendat aastat järjest veebruarikuus tõmmata tähelepanu just nendele loomadele, kes peavad varjupaigas oma inimest ootama eriti kaua. Kahjuks on meie hoole all kasse, kes on oma uut kodu oodanud juba peaaegu kolm aastat. Kes endale karvast sõpra võtta ei saa, saab soovi korral ikka aidata ja tulla püsitoetajaks,” sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.  

Möödunud aastal aitas “Sõpra tunned sabast” kampaania uude koju 74 kassi ja 2020. aastal 94 kassi. 

 Kõik veebruaris uude koju minevad kassid saavad varjupaigast kaasa Hills' i või Pro Plan'i toidupaki ning PetCity kinkekoti.

Varjupaikade MTÜ pikaajaline toetaja PetCity teeb veel ühe suure sammu varjupaigaloomade abistamiseks: kampaania raames saavad loomasõbrad osta PetCity kauplustest heategevuslikke rinnalinte, mille kogu müügitulu läheb meie hoolealuste ravikulude katteks. 

 Nii “Sõpra tunned sabast” kampaania kui ka varjupaikades viibivate kasside kohta saab infot veebilehel http://varjupaik.ee/sopra-tunned-sabast. Lähemat tutvust saab loomadega teha varjupaikades kohapeal, kuid enne tuleb varjupaigaga külastusaja osas kokku leppida.