Loomaaia kommunikatsioonijuht Killu Kuuben ütles, et tiigrioru ehitamise hange peaks Tallinna linnal praeguste plaanide järgi üles minema teises kvartalis ning ka tiigrit näeb Tallinna loomaaias taas siis, kui tiigriorg valminud on, mitte varem.

Loomaaia au ja uhkus Pootsman resideerub praegu Ljubljana loomaaias.  "Pootsman tunneb end koduselt ning nagu tõeline amuuri tiiger naudib praegu lund ja külma. Sealsetel talitajatel jagub Pootsmanile ainult kiitust – omavaheline koostöö on hea ning möödunud teisipäeval sai ta ka kaalutud – 209 kilo!." rääkis Kuuben. "Et emane Vita näitas paaritumiseks valmisoleku tunnuseid ja tiigrite omavaheline suhtlus on olnud positiivne, siis viidi nad jaanuari keskel taas kokku.  Seega, lootust on, et käesolev aasta tuleb tõesti tiigrite aasta."

Uus tiigriorg kujutab endast väga suurt ala, mis jääb senisest tiigripuurist linnutiikide poole ning elevandimajast kängurute poole. Piirkond külgneb vahetult Kagu-Aasia troopilise vihmametsa majaga. Viimasesse kavandatud kohvikus saavad külastajad tiigrit ka läbi klaasakna uudistada.

Tallinna Loomaaias on aegade jooksul üles kasvanud 23 tiigrikutsikat. Nii on häid loomapidamistingimusi vaja ka selleks, et loomaaed saaks Pootsmanile uue kaaslase ja muutuks paljundusprogrammi juhtivaks partneriks.

 Tiigrite arvukus on vähenenud enam kui 20 korda, levila on aga veelgi karmimalt ahenenud. Tiigrioru rajamisega annab Tallinna loomaaed oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.