1. Tekita kõikjale pehmed asemed

Tõenäoliselt soovib teie kahejalgne sõber veeta aega koos teiega, ent põrand ja isegi vaip võib tema jaoks olla liiga kõva. Paigutage pehmemad asemed kohtadesse, kus teie vanemale kiisule meeldib teid jälgida - kööki, elutuppa, põrandale, lauale jne. See tagab, et tal on teiega igalpool mõnus olla.

2. Veendu, et ta ei pea hüppama

Noorele kassile ei ole sugugi probleem hüpata riiulile, aknalaudadele ja teistele kõrgematele kohtadele. Veendu, et teie vanema kassi toidukausid, liivakast, pesad, mänguasjad oleksid põranda lähedal.

3. Investeeri rampidesse või tekita "trepid" oma kiisule ise

Kuigi teie kiisuke on juba kõrgemas eas, meeldib talle tõenäoliselt ikka kõrgematel kohtadel käia ja ka natuke ronida. Muretse oma rampid, et ta saaks kergemini näiteks diivanile või voodi peale. Kõrgemate kohtade juurde tekita nö trepid, nt aknalaua alla pane tool või madalam laud, et ta ei peaks otse aknalaualt põrandale hüppama. Sellised hüpped kõrgelt võivad talle haiget teha, näiteks võib ta oma puusad ära põrutada.

4. Muuda oma kiisu dieeti vastavalt tema eale

Rääkige oma toitumisvajadustest loomaarstiga, kes oskab soovitada talle sobivat toitu või näiteks vajadusel toidulisandit. Vanemal kassil on tihtipeale ka nõrgemad hambad või isegi puuduvad,  seega võib talle pehmem toit paremini sobida. Vananedes tuleb üle vaadata ka portsjonite suurustel, kuna tema aktiivsus on vähenenud.

5. Käige tihedamini regulaarselt loomaarsti juures

Enamasti soovitatakse käia kassiga kord aastas tervisekontrollis, et ennetada või õigeaegselt haigustele jaole saada. Küsige oma loomaarstilt kassi vananedes, kui tihti peaks käima.

Allikas: Pesaleidja blogi