Eelmisel nädalal tuli Loomapäästegrupile teade, et Valgas ühe lasteaia juures on leevike, kes ei lenda. Vabatahtlik võttis karbi koos linnuga ja läks koju, ise lootes, et vast on leevike lihtsalt kuhugile vastu lennanud ning vajab toibumiseks ainult aega. Kahjuks nii see polnud: karpi avades vaatas talle vastu puhevil ja "pudruse" nokaga tegelane.

Selguls et linnul oli trihhomonoos ehk haigus, mille kätte lind tavaliselt sureb, sest linnu söögitoru on ummistunud ja toit sealt alla ei lähe. Samuti kaasneb sellega ila eritamine, oksendamine ja kõhulahtisus.

Ravi küll on, aga enamuse jaoks jääb see siiski hiljaks. Nõnda andis ka see leevike pärast vabatahtliku püüdlusi ikkagi alla.

Loomapäästegrupp paneb inimestele südamele, et igaüks saab aidata kasvõi natukenegi pidurdada lindude seas levivaid haigusi!

"Kui sa toidad linde, siis väga-väga tähtis on puhastada/pesta või desotada aegajalt lindude söögimaju ja toidunõusid, võimalusel koristada maast igasugused jäänused ja hea oleks ka muuta söödakoha asukohta, nii ei puutu terved linnud kokku haigete ila, väljaheidete ja muuga," õpetavad nad.