Ulatuslike talgutööde käigus leiti lauahunniku alt pesakond emata rebasekutsikaid. "Taluõuel käis vilgas töö, suured traktorid ja saed lärmasid, muusika mängis ja 30 inimest sagisid ringi," kirjeldab ühing, kellele kutsikatest teada anti. "Kahjuks kipub liiga sageli olema nii, et metsloomapoegi näpitakse juba enne, kui abi otsitakse. Nii oli ka seekord. Olgugi, et inimene pidas neid kassipoegadeks - ka neid ei oleks olnud vaja katsuda. Inimese lõhn, rääkimata veel parfüümist, on emmele ilmselge ohumärk!"

Kuigi vabatahtlikud palusid ehitustööd seisata, seda ei tehtud - hoone oli muutunud varisemisohtlikuks ja kohal viibis ka ehitusjärelvalve. Õhtul, tegevuse lõppedes ei julgenud ema oma kutsikatele enam järele tulla.

Ühingu vabatahtlik sõitis öö hakul, lapsed pidžaamades tagaistmel, kutsikaid kontrollima lootuses, et emme on nad ära viinud. "Kahjuks aga ootas ees üks hunnik kutsikaid, kes olid tihedalt üksteise otsa ronides sooja otsimas. Vähemalt ühel olid veel alles samal päeval silmad avanenud. Rohkem ei saanud oodata, need pisikesed hinged oleksid öösel ükshaaval kustuma hakanud," tõdeb ühing.

Nüüd on kutsikad viiekesi hoiukodus: kaks poissi ja kolm tüdrukut. Hoiukodu annab neile võimaluse pärast kasvamist ja kosumist vabadusse pöörduda.

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: "REBASEKUTSIKAD!"

PayPal konto link: