"Meie vabatahtlikud on harjunud erinevate väljakutsetega – inimesed tulevad vigastustega, paljudel on väikesed lapsed ja loomad, kellel ei ole dokumente. Aga vabatahtlikud leiavad lahenduse, kui seda on võimalik leida. Hiljuti jõudis Eestisse üle piiri üks pesukarubeebi!" kirjutavad vabatahtlikud Facebooki grupis "Mariupoli sõbrad/ Друзья Мариуполя в Эстонии".

Nad selgitavad, et kahe lapsega pere Mariupolist sai kingituseks sõjaväe poolt pesukaru poja. Looma ema hukkus sealse loomaaia tulistamises ja ilma inimeste hoolitsuseta oleks temagi surnud.

Vabatahtlikud aitasid perel piirile pääseda, kuid nood ei tahtnud maha jätta oma Maša- nimelist pesukaru, sest lapsed olid temasse väga kiindunud. Pesukarude pidamine on Euroopas keelatud, aga tänu diplomaatia imedele, veenmisele, kompromissidele ja tolliametnike lahkusele sõitsid Maša ja tema perekond läbi Eesti Riiga.

Pesukaru Maša

"Narvas pidi meie vabatahtlik Kolja ka ringi jooksma, et leida Mašale õiget piima. Pesukarule sobib ainult spetsiaalne beebipiim. Toitunud väike tüdruk läks koos perega edasi Riiga. Väike võit meie vabatahtlikele ja suur rõõm perekonnale, kes pidi sõja eest põgenema," rõõmustavad ukrainlaste abistajad.

Jaga
Kommentaarid