„Lemmikloomapäeva mõte on muuseumis küpsenud juba mitu aastat. Koroona on varasemalt suuremale sündmusele kaikaid kodarasse loopinud, kuid seekord saame kõik huvilised vastu võtta ja oleme kokku pannud põneva tegevusi täis programmi, kus jagub uudistamisi ja avastamisrõõmu. Toome oma ustavaimad sõbrad Ülenurmele ja veedame nendega koos vahvalt aega! Muuseumirahvas isegi on juba elevil ja loetlevad lemmikuid, keda nad sel päeval tööle kaasa võtavad,“ rääkis sündmuse korraldaja, SA Eesti Maaelumuuseumid ürituste ja turunduse spetsialist Aive Vahejõe.

Koguperepäev kestab kella 11st 15ni. Lõuna-Eesti Koertekeskus viib läbi koerte esitluse, MTÜ Rallikoer paneb üles koerte rallikuulekuse raja, Koertekool Fortem õpetab trikke, uhke koeratõu kolli esindajad näitavad end areenil, kohal on Uustalu miniloomaaed ja Uhti Minizoo eksootilised loomad, toimub lemmikloomade paraad ja lemmikutest lemmiku valimine. VetBuss teeb kõigile lemmikutele tasuta tervisekontrolli. Hip-Hopa korraldab aina enam populaarsust koguva kepphobuste võistluse. MiniFarm pakub võimalust mobiilsel mängumaal talueluga tutvuda.

Kes ise tahab oma lemmikule mänguasju meisterdada, siis saab sellekski näpunäiteid. Lastealal jagub põnevaid tegevusi väikestele külastajatele. Areenil esinevad lisaks loomadele Ülenurme laulustuudio laululapsed ja toimub LifeEnergy jumpy batuudi show.

Lemmikloomad ei ole ainult kassid-koerad, spekter on palju laiem. Üha populaarsemaks on saamas kanakasvatus ja seega alustab päeva kanakasvatuse koolitus-töötuba „Hakkaks õige kanu kasvatama!“, kus Lahe Muna Lahemaalt linnukasvatusspetsialist ja 500 kana omanik Eleen jagab vajalikke õpetusi. '

Lemmikloomad on meie ustavad sõbrad ja seetõttu on paslik tulla kell 11.30 vaatama lastelavastust „Sõpruse neli aastaaega“, mis räägib kahest sõbrast, kellel on palju ühist, kuid ka üks suur erinevus…. Mis see erinevus on, selgub juba etendusel. Tulemas on üks vahva päev. Lemmikloomaga muuseumisse!