Möödunud nädalal kirjutasime kahest koerast, kes on viimased paar kuud veetnud Järvamaal Jalgsema külas mahajäetud maja juures. Heade inimeste abiga on koerad küll söödetud, kuid peremeest pole siiani leida suudetud. Lisaks jäi noorem koer hiljuti ilma oma alalõuast.

"Tartu kliinikus öeldi, et inimese kätetöö see pole, pigem metslooma rünnak," lausus MTÜ Aita Mind Koju perenaine Irmeli Grönberg, kes mõlemad koerad oma hoole alla võttis ja tema poolt Brunoks ristitud kutsuga öö kliinikus veetis. Seal said koerale tehtud esmased analüüsid ja antud soovitus edasiseks operatsiooniks, mille Bruno läbib täna Pärnus.

"Alalõug on tal puudu, ta on sellest ilma jäänud paari päeva eest. Veterinaar üritab selle hammaste tagant uuesti valmis venitada, lisaks on vaja ruttu ehitada uus nina vahesein, sest selle puudumisel ohustavad teda erinevad põletikud," kirjeldas Grönberg Bruno õnnetut seisukorda.

Bruno on noor, umbes 2-aastane koer, kes suure tõenäosusega on kodust plehku pannud koos veidi vanema kaaslasega. "Nad võivad olla jumal teab kust tulnud, võimalik, et kusagilt teisest maakonnast. Vanemal koeral oli kaasas ka elektripiire, nii et kindlasti on nad põgenenud," rääkis Grönberg. "Näha on, et nad on hästi hoitud koerad, neil on kallid rihmad ja nad täidavad kuulekalt käsklusi."

Ta ei kaota seega lootust peremees üles leida. Kui see ei õnnestu, hakkavad koerad tema abiga uut kodu otsima.

Et Bruno keerulisele operatsioonile kaasa aidata, palub MTÜ Aita Mind Koju rahalist toetust kontole EE672200221071060269