MTA 2021. aasta parima koerajuhi ja teenistuskoera tiitli pälvis uurimisosakonna Lääne talituse koerajuht Sandra Prez koos neljajalgse partneri Cabooga. Sandra pälvis parima tiitli 2021. aastal Iklas kinni peetud narkovedajate avastamise eest. Ühtlasi on Sandra ja Cabo saavutuste seas palju narkoavastusi nii tollitöös kui ka koostöös PPA kolleegidega.

Päästeamet tunnustas teenistuskoera, kelle 8-aastane teenistus hakkab lõpule jõudma. Koer on koos koerajuhiga oma teenistuskäigu jooksul teinud suurepärast tööd ja osalenud väga paljudel demineerimissündmustel ja VIP turvamistel.

Teenistuskoerte autasustamine

Politsei- ja Piirivalveameti poolt sai tunnustuse koerajuht Julia Eesalu ja koer Sharky, kes oli möödunud aastal abiks nii inimeste otsimisel, narkoaine leidmisel kui ka kriminaalpolitseinike põnevas töös. Võistlustel osalenud hüpokoera tunnustati eelkõige oma perenaise elu päästmise eest, kuna koer on mitmed korral aidanud suhkruhaiget perenaist koomasse langemisest päästa. Otsingukoerte Ühingusse kuuluv vabatahtlik otsingukoera juht ja tema koer pälvisid tunnustuse aktiivse PPA abistamise eest inimeste otsimisel.

Teenistuskoerte autasustamine

Kõigile parimatele anti Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse poolt üle diplomid. Ürituse peakorraldaja MTA jagas kõigile neljajalgsetele kolleegidele kinkekotid maiustustega.

Järgmise, 2022. aasta parimate teenistuskoerte tänuürituse korraldab Hüpokoerte Ühing.

Teenistuskoerte autasustamine