3. juunil kell 12.15 kutsus Eesti Metsloomaühing päästjaid appi Väike-Maarjasse J. Liivi tänavale, kus alevi tiigile oli end juba kaheks päevaks sisse seadnud järvekaur. Kuna linnule alevi tiik polnud sobilikuks elukohaks, püüdsid päästjad ta kalamehevõrgu ja kahvaga kinni ning andsid ühingule üle, et suleline paremasse elupaika toimetada.

3. juunil kell 13.22 käis Väike-Maarja päästemeeskond aitamas mäkra, kes koerahirmus oli Tapa vallas Kullenga külas pugenud peitu puukuuri ja -riida vahele. Päästjad püüdsid ka selle eksinud hinge kinni ning toimetasid metsa, kus pole hirmutavaid koeri.

Mäger puuriidas

3. juunil kell 23.25 andis murelik inimene teada, et Kiviõlis Soo tänaval istus kass juba kolmandat päeva puu otsas. Kohale jõudes leidsid päästjad umbes 7-8 meetri kõrguselt puu otsas valge-pruunikirju kassi, kes näugus ja ei soovinud sealt kuidagi alla tulla. Päästemeeskonna vanema sõnul püstitati redel ning prooviti heaga (keelitades) kassi päästja hellade käte vahele tulema ja siis koos alla laskuma.

Kassile siiski selline tegevus ei sobinud ning päästjad võtsid kasutusele vähe karmimad meetodid, proovides teda kätte saada loomapäästevõrguga. Kuid ka see ei sobinud ning kass liikus kaugemale okste otste poole. Lõpuks ei jäänud muud üle, kui päästjad saagisid oksa, millel kass istus, läbi ja ajasid ta alumiste okste peale. Sellega oli hiirekuningas end nurka mänginud ning päästja sai ta osaliselt loomapäästevõrgu sisse ja seejärel mööda redelit juba alla omanikule toimetada.