Erinevate uuringute põhjal koosneb koera sõnavara umbes 150-st sõnast, nende hulgas on ka loomulikult käsklused, millega oleme neid harjutanud. Koertel on võime tunda numbreid ühest viieni ning vajadusel ka omakasupüüdlikkusest pisut „valetada“.

Kui su koer mõistab umbes 150 sõna, on tal veelgi arenguruumi: tegelikkuses võimaldab tema mõistus haarata 200 sõna. Enim tuntud sõnade hulka kuuluvad mõistagi „lama“, „jäta“, „siia“, „sööma“ , „õue“, „paigal“ ja teised tavapärased väljendid.

Loomapsühholoog ja mitme raamatu autor Stanley Coren lisab, et koertel on ka võimekus lahendada komplekssemaid probleeme kui üksikud käsklused. Tema sõnul võib koera mõistust võrrelda umbes kaheaastase lapse omaga.

Ühes uuringus osalesid 208 koertenäituse kohtunikku, kes tõid välja kõige kergemini uusi teadmisi omandavad tõud. Nende hulgas on number üks border collie, järgnevad puudel ja Saksa lambakoer. Intelligentsuse esikuuikusse mahuvad veel retriiverid - nii kuldne kui labrador, samuti Shetlandi lambakoer.

Et koer kergemini õpiks, soovitavad spetsialistid keset intensiivseid harjutusi talle korraks puhkust anda ja seejärel jätkata.

Allikas: cuatro.com