„See oli väga võimas ja unustamatu kogemus!“ tunnistas juhatuse liige Virge Võsujalg. „Oli lausa kuulda, kuidas ta metsast tuli - oksad raksusid.“

Tema sõnul oli karuemand matsakas ja muidu maias - lasi võililledel hea maitsta ega tundnud end autost jälgivate inimeste tõttu eriti ebamugavalt. „Te ei kujuta ette, kui graatsiline ja muhe tüüp ta on!“

Karu Mäo lähistel

Ta lisas, et kui keegi seltskonnast natuke kõvema häälega rääkis, läks karu metsa, kuid pöördus varsti tagasi. „Autost oli teda hea turvaline vaadata, aga see ei tähenda, et karu kartma ei peaks,“ lausus ta.

Karu Mäo lähistel

Ka Katrin Idla toonitas, et ei kutsu üles inimesi karuga lähikontakti looma või autost välja tulema, kui mesikäppa näha on. „Karu rahulik olek ei tahenda seda, et ta kiiresti joosta ei oskaks… oskab ikka küll, nii et karu eest ära jooksmine ei ole variant,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Karu Mäo lähistel

Ta lisas, et peaksime Eestis väga sügavalt mõtlema ja ümber mõtestama selle, kuidas üldse suhtuda ja suhestuda metsloomadega, kuidas oma elukeskkonda planeerides nendega rohkem arvestada, kuidas õpetada lapsi loodust nägema ja loodusega suhestuma, et nad teaksid mida teha ja mida mitte teha kui kohtud metsloomaga.