„Seitse-kaheksa minutit hiljem olin kohal. Kiirabi oli vigastatud naise ära viinud. Ka kolm kõige raskemas seisus koerakest olid tänu politseipatrulli mõistvale suhtumisele ja heatahtlikkusele Loomade Kiirabi Kliinikusse arstide hoole alla juba nende poolt toimetatud,“ kirjeldas Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner.

Avariipaik Õismäel

Selgus, et koos kuuekümnendates eluaastates naisega olid õnnetusse sattunud üheksa Jack Russelli tõugu koera. „Miks õnnetus juhtus, seda ei teadnud keegi ning selle peab tõesti politsei välja selgitama. Kas eakale juhile paistis päike silma või astus Marina ise ootamatult teele? Küll see välja tuleb, aga purjus see juht mulle küll ei tundunud ja vaevalt, et selles eas inimene ka roolis olles mobiili näpib ja Facebooki passib,“ rääkis Valner.

Üks koertest oli kohapeal surnud, kolm politsei abiga loomade kiirabisse toimetatud. Ülejäänud võttis oma hoole alla Loomapäästegrupp, kes nad samuti kiirabisse kontrolli viis.

„Kuna koeri oli palju, siis jagas Loomade Kiirabi Kliiniku personal endid eri brigaadidesse, et võimalikult paljudele koheselt abi osutada. Latiino-nimelise koera elustamine oli kestnud juba ligi tunnike ja etteruttavalt võin öelda, et inimvõimete piir tuli ette umbes kakskümmend minutit hiljem. Koomas kliinikusse toodud koerakest ei suudetud päästa,“ tunnistas Valner.

Järveotsa tee õnnetus.

Tristal ja Susannal läks tema sõnul paremini ja nemad stabiliseeriti vaatamata rasketele peatraumadele. Esimesel neist on parema esikäpa luumurd, teisel aga hingamine raskendatud ning seetõttu peabki ta inkubaatoris olema. Pupi, Glory, Charlotte ja Fanta vigastused olid võrreldes teistega tühisemad. Silmahaavaga Fanta oli neist viiest kõige rohkem pihta saanud, aga pärast esmaabi sai ööseks koju temagi.

Valner lisas, et koerte perenaisega on kõik üsna hästi, kuid Loomapäästegrupp tuleb talle appi loomakliiniku arvete tasumisel. Selleks aga vajatakse heade annetajate abi:

  • Loomapäästegrupp MTÜ

  • EE437700771003183318

  • Jack Russelite ravikulud

Loomapäästegrupi annetustelefonid on:

900 1313 (5.-) 900 1414 (10.-) 900 2323 (25.-)

Loe lähemalt: https://loomaveeb.ee/